Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

eFutisliigassa mitalipelit edessä – FC Hakan kaksikko valmiina puolustamaan mestaruutta

eFutisliigan loppuhuipennus on käsillä, kun edessä ovat välierät ja sen jälkeen mitalipelit. FC Hakan kaksikko Joona ”Krompe” Vaajala ja Jussi ”JaKurrii” Koivuniemi saavat välierässä vastaansa Ilveksen.

FC Haka voitti syksyn eFutisliigan ja on jatkanut myös keväällä mestarin elkein. Alkulohko meni läpi tappioitta ja puolivälierissä kaatui AC Oulu jännittävien vaiheiden jälkeen yhteismaalein 3-2. Haka oli tiukassa pinteessä puolivälierissä, mutta kokenut Koivuniemi ei hätkähtänyt AC Oulun johtomaalista, vaan latasi viimeisellä kympillä kaksi maalia voittomaalin tullessa lisäajalla ja johdatti Hakan välieriin.

– Kokemuksella osasin vielä hoitaa, vaikka oli vaikea tilanne. Emme olleet Krompen kanssa parhaimmillamme, mutta sellaisella tietynlaisella rutiinilla sain vielä käännettyä ottelun, vaikkei ollutkaan paras pelipäivä, Koivuniemi kommentoi puolivälierää.

Vaajala pelasi omassa puolivälierässään 1-1-tasapelin ja myöntää, että välierään jäi petrattavaa.

– Kyllä pitää jokaista asiaa parantaa puolivälierästä. Henkilökohtaisesti maalipaikkoja pitää luoda enemmän.

Haka saa välierässä vastaansa Ilveksen. Ilves hoiteli oman alkulohkonsa tyylillä häviten ainoastaan puhtaalla pelillä lohkon selvittäneelle SJK:lle. Puolivälierässä taipui tiukan taistelun jälkeen FC Honka 3-1.

Haka ja Ilves ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen tällä kaudella, sillä joukkueet olivat vastakkain myös e-Suomen Cupin välierässä. Tuolloin Ilves oli niukasti parempi ja eteni lopulta Suomen Cupin voittoon.

Koivuniemen mukaan Haka lähtee välierään revanssi mielessä.

– Totta kai. Suomen Cupissa hävisimme todella niukasti, vaikkakin mielestäni ansaitusti. Hyvä peli varmasti sunnuntaina tulossa.

Vaajala haluaa niin ikään kuitata nyt Suomen Cupin tappion.

– Totta kai revanssihenkeä on ilmassa Suomen Cupista, kun silloin tuli vähän ikävä tappio.

– Ilves on todella kova vastustaja. Ehdottomasti sarjan parhaita joukkueita. Heidän molemmat pelaajansa ovat tasaisen hyviä, Vaajala arvioi vastustajaa.

Koivuniemi nosti Ilveksen yhdeksi mestarissuosikiksi jo ennen kevään eFutisliigan starttia eikä mieli ole muuttunut kauden edetessä.

– Ilves on todella kova vastus. Sanoisin, että ihan top3-joukkueita nykyvireessä, joten meidän täytyy pystyä paljon parantamaan puolivälierästä.

Hakan nykyvire on niin ikään vahva. Vaajala ja Koivuniemi kokivat eFutisliigassa edellisen tappionsa syksyn runkosarjassa, mutta sen jälkeen peli on ollut voittokulkua. Hallitsevana mestarina Haka on ehkä pienoinen ennakkosuosikki loppupeleihin, mutta Koivuniemen mukaan hyvät tulokset vain pönkittävät itseluottamusta.

– Enemmän se tuo luottoa omaan tekemiseen kuin paineita. Kuitenkin jo puolivälierässä ja Suomen Cupissa näimme, että huonona päivänä mekin voimme hävitä, eli keskittyminen ja päivän kunto tarvitsee olla kunnossa. Keskiviikon puolivälierästä pitää parantaa ja paljon, päättää Koivuniemi.

Hakan ja Ilveksen välinen välierä alkaa kello 18.45. Mestari on selvillä vasta myöhään tiistaina, kun finaali lähetetään Subilta kello 23.05 alkaen. Toisessa välierässä kohtaavat SJK ja IFK Mariehamn.

Pelejä voi seurata Telia Esports Seriesin Youtube-kanavalta, Telia Esports Fi Twitch-kanavalta, MTV-palvelusta, sekä C Moresta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT