Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Seth Saarinen valmiina Ilveksen kaatoon – ”Joukkueessa on iso nälkä voittaa”

Kauden ensimmäinen Pirkanmaan derby pelataan maanantaina Tampereella, kun FC Haka matkustaa Ilveksen vieraaksi. Seth Saarinen tietää keinot millä viimeaikaiset tiukat kamppailut käännetään voitoksi.

Saarinen avasi viime ottelussa maalitilinsä Veikkausliigalla, kun hänen komea laukauksensa painui Hongan maalin takakulmaan. Maximus Tainio ja Andrija Bosnjak järjestelivät tilanteen eikä Saarinen erehtynyt.

– Tilanne lähti hyvästä vastaiskusta ja Maxi pääsi vasemmalta etenemään syvälle ja oikea puoli jäi auki. Andrija sai pallon keskelle ja pyysin häneltä syöttöä. Sain häneltä pallon ja katsoin rauhassa mihin laitan. Oli upea fiilis, kun se meni maaliin, ja vielä kotikentällä, Saarinen iloitsi.

Hakan puolustajat ovat olleet tällä kaudella erittäin tehokkaita, sillä joukkueen kymmenestä maalista viisi on merkitty alakerran pelaajille.

– Nykypäivänä puolustajien pitää osallistua paljon myös hyökkäyspeliin. Olemme kaikki aika hyökkääviä pelaajia ja on hyvä, että on sattunut tulemaan paikkoja.

Haka on pelannut neljä edellisotteluaan ilman voittoa ja menettänyt samalla kolmessa edellispelissä johtoaseman. Saarinen tiedostaa, että tulokset ovat olleet pienestä kiinni.

– Painetaan vain kentällä täysiä, niin kyllä ne tulokset tulevat. Pienillä taktisilla muutoksilla ja kovalla duunilla tuloksiakin alkaa tulla. Nyt on ollut aika pienestä kiinni.

Saarisella on selvä kuva siitä missä Hakalla on vielä parannettavaa.

– Meidän täytyy olla vielä tehokkaampia viimeisellä kolmanneksella ja tehdä siellä oikeita ratkaisuja. Puolustuspäässä erikoistilanteista emme saa päästää helppoja maaleja omiin.

Maanantaina edessä on Pirkanmaan hegemoniaottelu, kun alueellisen herruuden lisäksi taistellaan tärkeistä pisteistä. Ilves on sarjassa tällä hetkellä seitsemäntenä kuusi pistettä koskilaisia edellä ja pelin enemmän pelattuna. Voitolla Haka nousisi tosissaan taistelemaan paikasta kuuden joukossa, kun runkosarja lähestyy puoliväliä.

– Ilveksellä on hyvä nippu ja he ovat pelanneet hyviä pelejä. Meillä on kuitenkin hyvä tunnelma joukkueessa ja olemme suurimmaksi osaksi omaan tekemiseemme tyytyväisiä. Tietenkin on vara aina parantaa. Joukkueessa on iso nälkä voittaa Ilves.

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT