Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka janoaa Pirkanmaan herruutta

Kauden ensimmäinen taisto Pirkanmaan herruudesta kamppaillaan maanantai -iltana Ratinan stadionilla kello 18.30 alkaen, kun FC Haka ja Ilves ottavat yhteen.

Viime vuosina Pirkanmaan ykkönen on kiistatta ollut kotijoukkue Ilves, joka on pelannut Veikkausliigassa vuodesta 2015 lähtien. Viime kaudella joukkueet kohtasivat Veikkausliigassa, sekä Suomen Cupissa kahdesti. Näissä otteluissa kahdesti päädyttiin tasatulokseen 1-1 ja kertaalleen molemmat kuittasivat itselleen voitot – Haka Suomen Cupissa 1-0 ja Ilves Veikkausliigassa 0-2.

Tälle kaudelle Ilveksen joukkueen rakentaminen venyi pitkään ja hetkellisesti Tampereella vaikutti tilanne olevan jopa huolestuttavan huono. Kausiennakoissa pirkanmaalaisjoukkueiden valta-asetelman uskottiin kääntyvän jopa toisin päin.

Erittäin nuorta joukkuetta täydennettiin lopulta huhti-toukokuun vaihteessa useammalla ulkomaalaispelaajalla. Ennakkoepäilyistä huolimatta, Ilves onkin esiintynyt alkukaudesta erittäin pirteästi ollen tällä hetkellä sarjataulukossa seitsemäntenä, kuusi pistettä Hakaa edellä.

– Ilves on hyvin liikkuva joukkue, mikä muuttui paljon tälle kaudelle. Siellä on paljon hyvävauhtisia kavereita ja hyvin valmennettu joukkue, analysoi Hakan päävalmentaja Teemu Tainio maanantain vastustajaa.

Paikalliskamppailuissa ei kuitenkaan kannata liiemmin tuijotella sarjataulukoita tai joukkueiden välisiä voimasuhteita. Kentällä on erityinen lataus ja yleensä se, joka enemmän haluaa voittoa, sen myös ottaa. Tämän myös Tainio tiedostaa varsin hyvin.

– Derbyissä on aina oma tunnelatauksensa. Uskon, että tulee intensiivinen peli, kuten derbyjen henkeen kuuluu. Siitä kuitenkin lähden, että me raapastaan tästä kolme pistettä.

Yhden lisälatauksen maanantain otteluun tuo se, että Ilveksen monivuotinen maalivahti Mika Hilander torjuu tällä kaudella palloja Hakan maalissa. Minkälaisen vastaanoton ”Hila” saa vanhaa seuraansa vastaan ja mikä on miehen vastaus kotiyleisön palautteeseen?

Hakan kokoonpanosta ovat varmuudella poissa loukkaantuneet Jesse Huhtala ja Aleksandar Vucenovic, sekä viime pelistä kahden ottelun pelikiellon saanut Niklas Friberg. Alun perin Honka -ottelussa punaista korttia katseli Eero-Matti Auvinen, mutta pelikielto siirrettiin torstaina rikkeen todellisuudessa tehneelle Fribergille. Hakan lopullinen kokoonpano selviää Tainion mukaan vasta maanantaina, kun nähdään päivän kunto loppujen pelaajien osalta.

Päävalmentaja lähtee otteluun kuitenkin vain voitto mielessään.

– Me halutaan olla Pirkanmaan ykkösjoukkue ja tämä on peli, missä pitää näyttää, että me ansaitaan se!

– Toivotaan, että tulee paljon yleisöä ja saadaan hyvä ottelutapahtuma. Pelaajille se on tärkeää ja kivempi, kun on yleisöä.

Ilveksen ennakko TÄÄLTÄ.

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT