Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Seitsemän kautta Ilveksessä pelannut keskikenttäpelaaja siirtyy FC Hakaan

FC Haka ja keskikenttäpelaaja Tuure Siira ovat allekirjoittaneet 2-vuotisen pelaajasopimuksen. 28 -vuotias keskikenttäpelaaja siirtyy Valkeakoskelle naapuriseura Ilveksestä, missä hän on pelannut vuodesta 2016. Tätä ennen Siira on edustanut AC Oulua Ykkösessä kausilla 2011-2016.

– Tuure tuo mukanaan vahvan kokemuksen kotimaisesta liigasta. Erinomainen kahden suunnan pelaaja, jolla löytyy hyviä ominaisuuksia ja olen varma, että vielä löytyy uusia ulottuvuuksia, päävalmentaja Teemu Tainio listaa uuden hankinnan vahvuuksia.

Siira pelasi viime kaudella Veikkausliigassa kaikkiaan 22 ottelussa ja oli 15 kertaa avauksessa. Siirto Valkeakoskelle tuntui tässä vaiheessa uraa hyvältä vaihtoehdolta varsinkin, kun molemmat osapuolet näkivät siirron potentiaalin.

– Muutama vuosi tuli naapurissa pyörittyä ja aikansa kaikella. Hyvältä tuntuu ja erittäin odottava fiilis tulevasta, pelaaja kertoo.

– Ensimmäinen avaintekijä, että miksi juuri Haka, niin tarjosin tänne itseäni ja koutsi myi mulle idean seurasta, mikä herätti mielenkiinnon. Ei tarvinnut paljoa miettiä, kun molempien tarpeet täydensi toisiaan.

Vaikka pelikentällä joukkueet ovatkin tulleet viime vuosina hyvinkin tutuiksi, niin Hakan joukkueesta löytyy vielä pelaajia, joiden kanssa ei niin tutuksi ole vielä ehtinyt.

– Joitakin pelaajia joukkueesta entuudestaan tiedän ja joidenkin kanssa päästään tutustuun vasta myöhemmin. Mutta osaava ja asiantunteva kuva koko porukasta mulla tällä hetkellä on.

– Seurastakin hyvä fiilis ja omien aika rajallisten havaintojen perusteella kyllä osaavassa ja hyvin organisoidussa seurassa pääsen pari vuotta pelaamaan.

– Ja odotukset olisi, että päästäis Euro -pelejä pelaan myös sitten 2024!

Tuure Siiran sopimuksen myötä Hakan joukkue täydentyy nyt 15 pelaajaan.

Hakan sopimuspelaajat kaudelle 2023:
Aatu Hakala, Niklas Friberg, Atte Sihvonen, Janne-Pekka Laine, Vigori Gbe, Stavros Zarokostas, Logan Rogerson, Eero-Matti Auvinen, Tino Purme, Konsta Mervelä, Thomas Saarinen, Oiva Laaksonen, Felix Lehtinen, Anthony Herbert ja Tuure Siira.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT