Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Sarjakärki vastassa sunnuntaina Tehtiksellä

Haka saa vastaansa sunnuntaina Ykkösen sarjakärjen, kun PS Kemi matkustaa Tehtikselle taistelemaan pisteistä.

PS Kemi lähtee otteluun siis Ykkösen sarjakärkenä. Kymmenessä pelaamassaan ottelussa sunnuntain vieraat ovat menettäneet pisteitä ainoastaan kolmesti. 22 pisteen saalis oikeuttaa sarjan ykköspaikkaan kolmen pisteen marginaalilla ennen PK-35 Vantaata. Haka lähtee sunnuntain otteluun sarjan viidenneltä sijalta. Pisteitä sunnuntain isännillä on saalistettuna tähän mennessä 16.

Kauden alussa joukkueet kohtasivat Kemissä, missä PS Kemi kuittasi Hakan 1-0-vierasjohdon lopulta 3-2-kotivoitoksi. Näin ollen Hakalla on siis kalavelkoja maksettavana sunnuntaina. Sen vahvistaa myös Hakan päävalmentaja Kari Martonen.

– Se on iso juttu sunnuntaina, että päästään haastamaan sarjakärki kotikentällä. Näyttöhaluja on varmasti kauden alun tappion jälkeen ja kalavelat halutaan kuitata pois, Martonen lataa.

PS Kemi nousi Ykköseen vasta täksi kaudeksi, mutta sarjanousijan sijoitus suoran nousijan paikalla ei ole sattumaa.

– Eivät he sattumalta sarjan kärjessä ole. PS Kemi on hyvin pelaava joukkue ja heillä on todella laadukkaat ulkomaalaisvahvistukset, kuten jo pelkkä sarjan maalipörssikin osoittaa, Martonen tietää.

PS Kemin Billy Ions on seitsemällä maalillaan Ykkösen maalipörssissä toisena. Joukkukaverinsa Sasa Jovovic on tehnyt yhden maalin vähemmän. Hakan parhaat maalintekijät eivät ole hekään kaukana kemiläisistä, sillä Kalle Multanen on iskenyt pallon puiden väliin kuudesti ja Joni Mäkelä viidesti.

PS Kemin edellinen ottelu on viime maanantailta, jolloin MP kaatui Kemissä lukemin 2-1. Haka pelasi edellisen kerran torstaina, joten lepoaikaa on vähemmän kuin Kemillä. Torstain ottelussa Haka päätyi pistejakoon JJK:n kanssa Jyväskylän Harjulla maalein 2-2. Päävalmentaja Martonen ei ole huolissaan lyhyestä palautumisajasta edellisen matsin jälkeen.

– Viimeistelyharjoituksissa oli vielä pieniä merkkejä torstain rasituksesta, mutta kyllä me jalat saamme auki sunnuntaiksi. Ja alkukaudella olemme pelanneet sitä paremmin, mitä lähempänä edellinen matsi on, Martonen toteaa.

Kokoonpanotilanne on hyvä ennen Kemi-ottelua.

– Vähän pitää vielä illalla miettiä sitä, ketkä sunnuntaina avaavat. Vaihtoehtoja on onneksi hyvin, sillä Jyväskylässä ei tullut pelaamista estäviä kolhuja kenellekään. Tuomas Lähdesmäki on treenannut kevyesti jo tällä viikolla, mutta hän on vielä pois kokoonpanosta. Niilo Mäenpää palasi tänään harjoituksiin, mutta huominen peli tulee vastaan vielä liian aikaisin, Martonen taustoittaa.

Hakan ja PS Kemin välinen Ykkösen huippuottelu alkaa Tehtiksellä klo 18.30. Matsietkot pelataan Ravintola Stellassa 16.30 alkaen ja jälkipelit Tehtiksen Paviljongilla heti ottelun päätyttyä. Tervetuloa kannustamaan Haka voittoon!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT