Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Salomo Ojala mielii revanssia VPS:sta – ”Tulokset ruokkivat itseluottamusta”

FC Hakan ottelut jatkuvat lauantaina Vaasassa, kun vastaan asettuu Jussi Nuorelan valmentama VPS. Hyökkääjä Salomo Ojala lähtee Vaasaan revanssi mielessä.

Haka porskuttaa tällä hetkellä vahvasti Veikkausliigassa ollen sarjan kuntopuntarin ykkösenä ja sarjataulukossa neljäntenä. Joukkueesta huokuu vahva taistelutahto ja hyvät tulokset ovat tuoneet mukanaan ison annoksen itseluottamusta.

– Tulokset ruokkivat itseluottamusta ja huomaamme pystyvämme taistelemaan kentällä jokaista joukkuetta vastaan, Ojala kertoo.

FC Haka taistelee tiukasti pääsystä ylempään loppusarjaan. Muutos kahteen edelliskauteen on merkittävä erityisesti joukkueen henkisessä ilmeessä. Parina edelliskautena valkopaitojen päät saattoivat repsahtaa takaiskumaalista, mutta tällä kaudella Haka on onnistunut useaan otteeseen nousemaan tappioasemasta.

– Kahtena edelliskautena olimme ehkä vielä se joukkue, jolle vastustajat tekivät lopussa maalin. Nyt olemme sillä tasolla, että me haemme voittoa loppuun saakka. Jos vastustaja hieman väsyy, niin me haistamme sen veren ja haluamme iskeä. Siinä mielessä asetelmat ovat muuttuneet kahteen edelliskauteen verrattuna, arvioi Ojala.

Haka lähtee jatkamaan hyvää virettään lauantaina Pohjanmaalle, kun vastaan asettuu hyvää nousijajoukkueen kautta pelaava VPS. Nuorelan miehistö kävi alkukesästä ryöstämässä pisteet Tehtaan kentältä 2-0-voitolla ja nyt vastavierailulla Hakalla on kalavelkoja maksettavana.

– Meillä on revanssin paikka siinä. Meillä on nyt niin hyvä flow-tila päällä, että meidän täytyy vain jatkaa samaan tapaan ja haetaan Vaasasta taas voittoa.  

Haka on tarjonnut kannattajilleen viihdettä edellisotteluissaan ja ennusmerkit viittaavat viihdyttävään koitokseen myös lauantaina. VPS on koko sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue 29 osumallaan ja Haka on mättänyt neljään edelliseen liigapeliin 10 maalia, joten ainakin hyökkäysvoittoista peliä on luvassa.

– Lähtökohtaisesti voi tulla aika maalirikas ottelu, mutta kyllä meidän pitäisi tilkitä myös omaa puolustustamme hieman paremmin. Meidän pitää pystyä puolustamaan koko joukkueena tarkemmin. Onneksi olemme kuitenkin onnistuneet tekemään hyvin maaleja viime aikoina, mutta paremmalla koko joukkueen puolustuspelaamisella meillä on mahdollisuus saavuttaa vielä parempia tuloksia.

VPS-FC Haka lauantaina 23.7. Elisa Stadionilla kello 17.00 alkaen.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT