Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Sakke” pääsee treenaamaan taas normaalisti

Hakan kapteenina viime kaudella esiintyneen Juho ”Sakke” Saarisen kausi loppui ikävästi kesken. Syyskuinen loukkaantuminen piti miehen sivussa aina joulukuun alussa jatkuneisiin joukkueharjoituksiin saakka.

Yksi Hakan edustusjoukkuehistorian nuorimmista kapteeneista ehti odottelemaan pelilupaa lääkäriltä jo Ykkösen kauden viimeisiin peleihin, mutta sairausloma jatkui odotettua pidempään. Sen vuoksi mies onkin intoa piukassa, kun pääsee taas pallon kanssa kentälle.

– Hyvältä tuntui päästä taas joukkueen mukaan treenaamaan. Maanantaina sain peliluvan lääkäriltä ja torstaina alkoi treenit.

Tässä vaiheessa talvikautta, kun joukkueen kokoaminen on vielä kesken, ei treeneissä ole väkeä ihan niin paljon kuin kesällä, mutta tärkeintä on päästä takaisin tositoimiin.

– Vielä meitä kauheasti treeneissä ollut, mutta pääasia, että saatiin harjoituskausi yhdessä käyntiin.

Tuleva kausi odottelee kaukana ensi keväässä, eikä sen ennakointi ole vielä helppoa. Odotukset Hakan joukkueessa on kuitenkin jo tässä vaiheessa korkealla.

– Vaikeahan ensi kautta on vielä ennustaa sen tarkemmin, kun joukkueen kokoaminen on vielä kesken. Varmasti pelaajapakka vaihtuu ainakin vähän ja valmennus on myös uusi. Eiköhän tämä tästä ala hahmottumaan, kun saadaan lisää sopimuksia ja treenit kunnolla käyntiin, Saarinen pohtii.

Joukkueen tavoite ensi kaudeksi lyödään lukkoon myöhemmin, mutta se on jo nyt varmaa, että Haka haluaa parantaa viime kaudesta roimasti sekä peliesityksiä että sijoitusta sarjataulukossa.

– Olen varma, että ensi kaudella kentällä nähdään yhtenäisempi ja paremmin nimenomaan joukkueena pelaava Haka. Ensi kaudella pitää pystyä pelaamaan tasaisemmin, eikä peli saa ailahdella niin paljon kuin menneellä kaudella pelien välillä tai jopa yksittäisten pelien sisällä.

Lähestyvän joulu on Saarisen ensimmäinen perheenisän roolissa ja kun muutama aiempi joulu on kulunut työn merkeissä, on nyt hyvä aika pyhittää joulu perheen kanssa rauhoittumiselle.

– Nyt on meidän kymmenkuisen pojan ensimmäinen joulu. Syödään hyvin ja totta kai leikitäänkin vähäsen. Ihan paikoilleenkaan ei tarvitse jumittua, sillä joulua vietetään niin paremman puoliskoni perheen luona Tampereella kuin omien vanhempieni luona Hämeenlinnassakin.

Saarinen ei kaipaa pukilta sen enempää kovia kuin pehmeitäkään paketteja.

– Kyllä mun tärkein lahjatoive on pysyä terveenä ja pelata ehjä kausi 2017 Hakan riveissä, Saarinen päättää.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT