Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Jaakko Rantanen palasi innolla Hakan mukaan loman jälkeen

Ville Kauppisen sopimuksen jälkeen Hakalla on sopimus 10 pelaajan kanssa kaudesta 2017. Yksi heistä on kauden 2016 Gentleman-pelaajaksi valittu monitoimimies Jaakko Rantanen. Rantaselta luonnistuu kentällä käytännössä paikka kuin paikka. Suurimmat vahvuudet löytyvät kuitenkin puolustavista rooleista.

Hakan joukkue vietti kauden päättymisen jälkeen kuukauden päivät vapaata joukkueharjoituksista, mutta nyt valmistautuminen Ykkösen kauteen 2017 on alkanut myös joukkueharjoitusten muodossa. Valkeakosken palloiluhallissa onkin nähty innostunut Haka-ryhmä.

– Muutamat treenit olemme nyt vetäneet tätä uutta kautta ja tuntuu, että mahdollisuus treenata vähän muita asioita kuin kauden aikana on tehnyt hyvää itselleni ja muille. Aitoa iloa ja innostusta on näkynyt heti ensimmäisistä treeneistä lähtien. Nyt lähdetään rakentamaan uutta ja parempaa kautta uuden valmennusjohdon kanssa, Rantanen kertoo.

Mennyt kausi oli Hakalle lopulta vaikea ja sarjapaikka kauden 2017 Ykkösessä varmistui vasta loppusuoralla. Syyllisiä ei Rantasen mukaan tarvitse kuitenkaan peilejä kauempaa haeskella.

– Viime kaudesta jäi totta kai tuloksellisesti paljon hampaankoloon. Moni ottelu kääntyi ihan viime hetkillä vastustajille meidän väärien ratkaisujen ja osin ihan nöyryyden puutteenkin seurauksena.

Sieltä löytyy myös tärkeimmät koko joukkuetta koskevat kehittämisen kohteet tulevaa kautta silmällä pitäen.

– Kun voittoon tarvittavat maalit on tehty, pitäisi homma hoitaa tyylillä ja huolellisesti kotiin. Siinä on ihan selkeä kehittämisen kohde tulevaa kautta varten. Sellainen tasaisuus koko joukkueen pelaamiseen otteluiden alusta loppuun saakka pitää löytää, Rantanen analysoi.

Henkilökohtaisella tasolla mietittynä kertaalleen maalinteossakin sarjapeleissä onnistuneelle ”Jaskalle” jäi kaudesta ihan hyvä maku.

– Omista otteistani jäi ihan tyytyväinen maku muutamaa peliä lukuunottamatta ja oli hienoa alkukauden muutamaa matsia lukuunottamatta. Gentleman-palkintoa arvostan todella paljon.

Rantasen kaltainen monella pelipaikalla tasaisen varmasti pärjäävä taistelija onkin varmasti tärkeä palanen Keith Armstrongin ensi kauden työkalupakissa. Helppoa pisteiden naaraaminen ei ensi kesänäkään tule olemaan.

– Kyllähän me joukkueenakin viime kaudella pelasimme hyviä otteluita ja näimme ainakin sen, että tulokset on tosi pienistä asioista kiinni. Sarja tulee varmasti olemaan todella tasainen myös ensi kaudella.

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja silloin joukkue ottaa hetken lepoa, mutta ennen sitä annetaan hien virrata treenikentällä.

– Tässä ennen joulua otetaan vielä muutama viikko alle hyvää treeniä ja jouluna sitten lautaselle hyvä kattaus peruna- ja porkkanalaatikkoa, graavilohta, kalkkunaa, salaattia ja kastiketta.

Rantasen joululautaselta löytyy siis tuttuja suosikkeja, mutta mies ei aio jättää kokkaamista pelkästään muiden harteille.

– Tänä vuonna ajattelin itsekin kokeilla jonkinlaisen joululimpun tai vastaavan valmistamista ja pakottaa sukulaiset ja perheen sitä maistamaan. Makeiden herkkujen valmistamisen jätän kuitenkin pikkusiskojeni harteille, sieltä löytyy enemmän osaamista ruoanlaiton saralla, Rantanen nauraa.

Hakan kannattajille Rantasella on selkeät jouluterveiset.

– Nyt ei muuta kuin kausikortit pukinkonttiin, niin päästään näkemään taas ensi kauden matseissa Tehtiksellä!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT