Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka on mukana Ollapa pallo -hyväntekeväisyysprojektissa

Ollapa pallo on kahden suomalaisen jalkapallonystävän alulle panema hyväntekeväisyysprojekti jalkapallotarvikkeiden lahjoittamiseksi suomalaisiin päiväkoteihin.

Projekti näki päivänvalon ensimmäistä kertaa Lahdessa ja Oulussa vuonna 2009, silloin tosin ilman sen tarkemmin mietittyä nimeä. Sen jälkeen keväästä 2015 lähtien Ollapa pallo -nimellä on jaettu jo reippaasti yli 1000 jalkapalloa ja iso kasa pallopumppuja päiväkoteihin Tampereella, Vaasassa, Kuopiossa ja Jämsässä.

Nyt ovat vuorossa Hämeenlinnan päiväkodit ja sinne suunnalle Hakallakin on hyvä syy lähteä mukaan. Onhan Haka pelannut jopa kotiottelunkin Hämeenlinnassa. Tulevan kauden Haka-nipusta löytyy myös hämeenlinnalaisen jalkapallokoulun kasvatteja ja heistä Niilo ja Aapo Mäenpää ovat lupautuneet tulemaan mukaan omalle päiväkodilleen luovuttamaan pallot eteenpäin, jos vain aikataulut sen sallivat.

– Se päiväkotirakennus, jossa me Aapon kanssa kävimme, on tosin jo purettu, joten valitaan joku sopiva siitä Poltinahon lähettyviltä, Niilo Mäenpää nauraa.

Varat tarvikehankintoihin kerätään myymällä Ollapa pallo -logolla varustettuja paitoja, kangaskasseja ja heijastinpipoja. Myynnistä saatu tuotto käytetään lyhentämättömänä tarvikehankintoihin. Nettikauppa löytyy osoitteesta www.heijala.fi/ollapa-pallo

– Paidat ja kassit eivät valitettavasti enää tässä vaiheessa ehdi tilaajille jouluksi, mutta nopeimmat heijastinpipojen tilaajat ehtivät pipot jouluksi saamaan. Kaikki tuotteet toimitetaan totta kai niin nopeasti kuin suinkin mahdollista, kertoo projektin toinen puuhamies, Hakan kuuluttaja Mikko Aaltonen.

Hakalle on tärkeää olla mukana myös lasten ja nuorten liikunnan tukemisessa ja Ollapa pallo on jälleen yksi hyvä tapa osallistua yhteiskuntavastuun kantamiseen.

Hakan kausikortti puolestaan ehtii pukinkonttiin. Tilauksen voit jättää osoitteeseen: jonna.kauppinen(at)fchaka.fi

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT