Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ryan Mahutalla kova luotto – ”Meillä on tosi hyvä joukkue”

FC Haka on löytänyt nopeasti yhteisen sävelen sekä kentällä että sen ulkopuolella. Ryan Mahuta ei kuitenkaan ole hyvästä alusta yllättynyt, vaan luotto joukkueeseen on kova.

Haka koki isoja muutoksia talven aikana niin pelaajiston kuin valmennuksen suhteen. Toisen kautensa valkopaidoissa aloittava Mahuta on ollut uudistuneen joukkueen alkuun tyytyväinen.

– Kaikki uudet jengiläiset ovat olleet tosi positiivisia ja tuoneet hyvää tunnelmaa joukkueeseen. Valmennuksessa kaikki ovat myös hyviä ja mukavia tyyppejä ja kohtelevat kaikkia samalla tavalla. Aika paljon on erilaista kuin viime vuonna ja omalta kohdaltani olen yrittänyt ottaa valmentajilta opiksi erityisesti puolustuspelaamisen suhteen, ja olen mielestäni mennytkin siinä jo eteenpäin, Mahuta kertoo joukkueen kuulumisia.

Mahuta pelasi todellisen läpimurtokautensa viime vuonna. Hän osoitti erityistä vahvuutta hyökkäyspäässä viimeistellen kaksi maalia ja syöttämällä peräti seitsemän osumaa. Loistavan vasemman jalan omaava laituri sijoittuikin Veikkausliigan syöttöpörssissä toiseksi.

Seuraavan askeleen ottamisiksi Mahuta tietää, että vahvuuksien lisäksi myös heikkouksia on pystyttävä kehittämään. Siihen onkin kiinnitetty talven aikana erityistä huomiota.

– Puolustuspäässä ovat ne suurimmat kehityskohteet ja nimenomaan yksi vastaan yksi -puolustamisessa. Se on ollut pienoinen heikkous ja sen eteen on tässä talven aikana tehty töitä. Sitä kautta toivottavasti pystyn ottamaan sen askeleen taas eteenpäin.

Mahuta on ollut isossa roolissa myös tänä talvena, kun Haka on käynnistellyt koneitaan Liigacupin merkeissä. Haka on pelannut Liigacupissa neljä ottelua keräten viisi pistettä. Joukkueen peli on näyttänyt jo varsin valmiilta ottaen huomioon joukkueessa tapahtuneet muutokset.

– Aika hyvin on mennyt jo heti näin alussa. Meillä on mielestäni tosi hyvä joukkue ja laadukkaita yksilöitä, jotka sitten yhdistävät joukkuetta. Kaikki tietävät kentällä mitä pitää tehdä ja se on näkynyt.

Hakan hyvät pelilliset esitykset eivät ole tulleet Mahutalle millään tavalla yllätyksenä. Joukkueessa on vahva luotto ja usko omaan tekemiseen.

– En ole ollut yllättynyt. Olen koko ajan luottanut joukkueeseen ja siihen mihin me pystymme.

Haka pelaa Liigacupin alkulohkon viimeisen ottelunsa tulevana lauantaina, kun se kohtaa VPS:n Vaasassa. Haka tarvitsee ottelusta voiton pitääkseen välierähaaveensa elossa.

Ottelu alkaa kello 18.00 ja on nähtävissä suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT