Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Runkosarja päättyy sunnuntaina – varmistaako Haka neljännen sijan?

Veikkausliigan runkosarja päättyy sunnuntaina täyteen pelikierrokseen, missä FC Haka kohtaa FC Lahden vieraissa. Viime ottelussaan ylemmän jatkosarjapaikan varmistaneet koskilaiset tarvitsevat vähintään tasapelin, jotta neljäs sija varmuudella säilyisi myös kierroksen jälkeen hallussa. Sekä FC Inter, että SJK ovat kolmen pisteen päässä ja molemmilla joukkueilla on Hakaa selvästi parempi maalisuhde.

Vaikka tasapelikin riittäisi, niin sekä päävalmentaja Teemu Tainio, että hänen apuvalmentajansa Ossi Virta ovat kuitenkin samaa mieltä siitä, että vain voittoa lähdetään hakemaan.

– Siellä taistellaan kynsin ja hampain sarjapaikasta, joten varmasti tulevat antamaan kaikkensa. Meille taas kaikki tästä eteenpäin on pelkkää bonusta ja Lahtea me ei olla onnistuttu vielä tällä kaudella voittamaan, joten nyt lähdetään se tilasto parantamaan, Tainio lupaa.

Joukkueet tosiaan tasasivat pisteet Tehtaan kentällä toukokuussa 1-1 -tuloksella. Tuolloin Logan Rogerson vei Hakan johtoon 86. minuutilla, mutta vierasjoukkue tuli tasoihin lisäajan viidennellä minuutilla Loorents Hertsin toimesta.

Vaikka sunnuntain kotijoukkueen alkukausi ei sekään ollut kovin ruusuinen, niin tuskin Lahdessa näin tuskaiseen kauteen uskottiin, mitä tällä kaudella tuon ottelun jälkeenkin on nähty. Joukkue majailee tällä hetkellä sarjataulukon toiseksi viimeisenä, tosin selvällä yhdeksän pisteen erolla sarjajumbo HIFK:iin. Tilanne yläpuolella on taas hyvinkin tasainen, sillä lahtelaisten kanssa Ilves, VPS ja IFK Mariehamn ovat kaikki kuuden pisteen sisällä. Parhaimmassa tapauksessa lahtelaiset taistelevat tällä kaudella vielä Euro -paikasta.

– Varmastikaan tyylillä ei ole väliä, millä sunnuntaina lähtevät elintärkeitä pisteitä metsästämään. Siinä mielessä on todella vaikea arvioida, että minkälaisella pelisuunnitelmalla lähtevät meitä vastaan pelaamaan. Joukkueessa on kuitenkin edelleen todella paljon hyviä yksilöitä ja kyllä meidän pitää heidän kanssaan olla varuillaan, Tainio arvioi.

Lahden pelissä tällä kaudella ei ole sen paremmin toiminut hyökkäys, kuin puolustuskaan. Joukkue on päästänyt HIFK:n kanssa eniten maaleja(42), mutta toisaalta tehnyt vain 19, mikä on lähes puolet vähemmän, kuin Hakalla. Hyökkäyksen tehottomuus on ehkä isoin kysymysmerkki kotijoukkueen pelissä, sillä paperilla tulivoimaa pitäisi kyllä löytyä, mutta joukkueen parhaat maalintekijät Chinedu Geoffrey, sekä Altin Zeiqiri ovat osuneet vain kolmesti. Lisäksi kesken kauden AC Oulusta siirtyneen liechtensteinilaishyökkääjä Dennis Salanovicin maalisarake näyttää edelleen nollaa.

Kokonaisuutena lähtökohdat otteluun ovat niin selvästi Hakan puolella, että Tainion peräänkuuluttamalle voitolle ei pitäisi olla mitään estettä. Varsinkaan, kun valkopaitojen itseluottamus on huipussaan ja alla on onnistunut treeniviikko.

– Meillä on tosi hyvä ja pitkä treeniviikko alla, minkä aikana ollaan päästy käymään asioita läpi.

– Treeneissä on ollut todella hyvä meininki. Pelaajista huokuu vapautuneisuus ja innostuneisuus tekemiseen ihan koko ajan, Tainio toteaa tyytyväisenä.

Hakan kokoonpanosta on poissa elokuun joukkueeseen valittu Stavros Zarokostas, joka kärsii lievästä alaraajavammasta. Muutoin pelaajat, pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe’tä lukuunottamatta, ovat kaikki käytettävissä.

Ossi Virran ennakkoajatuksia on katsottavissa alapuolelta löytyvässä Mustavalko-TV:n videoennakossa.

FC Lahti – FC Haka pyörähtää käyntiin Lahden stadionilla sunnuntaina kello 16.00.

FC Lahden ennakko, mistä tietoa myös lipunmyynnistä ja vieraskannattajien katsomopaikoista.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana täällä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT