Haka kiri Veikkausliigan kolmossijaa kiinni voitettuaan FC Lahden runkosarjan päätöskierroksella!

FC Hakan ja FC Lahden väliset ottelut ovat viime aikoina olleet tasaisia kamppailuja, eikä poikkeusta tehnyt tämänkertainenkaan taisto Lahden Stadionilla. Valkopaidat ottivat lopulta niukan 0-1 -voiton Oliver Whyten loppuhetkien osumalla.

Kotijoukkue tuli otteluun aktiivisella otteella ja oli selvästi valmiina taistelemaan pisteistä. Ensimmäisen viidentoista minuutin aikana lahtelaiset pääsivätkin hätyyttelemään valkopaitojen maalia muutamaan otteeseen, mutta maalivahti Aatu Hakala nollasi, niin Macoumba Gandjin, kuin Altin Zeqirinkin yritykset. Varsinkin Zeqiri oli läpi ottelun aiheuttamassa ongelmia Haka -puolustukselle, mutta mies onnistuttiin pitämään poissa pahanteosta, niin puolustuksen, kuin viimeisenä lukkona toimineen Hakalan ansiosta.

Ensimmäisen jakson loppua kohti mentäessä kotijoukkueen aggressiivinen ote alkoi hellittää ja valkopaidatkin alkoivat saada yhä enemmän maalipaikkoja luotua. Avausjakson paras paikka avautui, kun Logan Rogerson pelattiin muutamalla lyhytsyötöllä vetopaikkaan, mutta nyt vuorostaan Joona Tiainen esti huipputorjunnallaan uusiseelantilaisen ulkosyrjälaukausta painumasta maaliin.

– Vähän hurlumheitähän se oli läpi ottelun. Vastustaja pelasi aika suoraviivaisesti ja sen seurauksena mentiin kovaa päästä päähän. Se vähän vaikeutti meidän omaa pelaamista, Teemu Tainio kertasi ottelun tapahtumia.

Toisen jakson juoni oli pitkälti ensimmäisen kaltainen, mutta avausosuma sai edelleen odottaa. Lee Erwinille avautui toistaiseksi ottelun paras maalintekopaikka vastahyökkäyksestä, kun skotti pääsi yrittämään Rogersonin tarkasta syötöstä avopaikkaan, mutta hyvin vastaantullut Tiainen esti tämänkin yrityksen.

Lopulta ottelun kuparinen rikkoontui, kun vaihdosta kentälle juossut Tino Purme vapautti Oliver Whyten millintarkalla pystysyötöllä boksiin. Whyte vältti hiuksenhienosti paitsion, otti pallon rinnalla mukaansa ja laukoi pienestä kulmasta pallon etunurkasta sisään pelin 78. minuutilla. Maali oli uusiseelantilaisen kauden toinen Veikkausliigassa.

Loppua kohden mentäessä kotijoukkue haki tasoitusta nostamalla lähes koko miehityksensä ylös, mutta valkopaitojen puolustus kesti loppuun asti ja makeat pisteet matkasivat runkosarjan päätteeksi Valkeakoskelle.

Ottelu oli Hakalle kauden ensimmäinen Veikkausliigassa, missä jäätiin alle kahden maalin. Samalla se oli myös kolmas ottelu, missä koskilaiset onnistuivat pitämään oman päänsä puhtaan. Tainio oli luonnollisesti tyytyväinen nollapeliin, sekä loistavan ottelun pelanneeseen Hakalaan.

– Kyllä tyytyväinen pitää nollapeliin olla ja voitto oli se, mitä lähdettiin hakemaan, niin ei tyylillä ole niin väliä.

– Vaikka Lahti alkoi lopussa heittämään miehiä ylös, niin kyllä minulla luottavainen olo oli koko ajan. Ja Aatu piti hienosti maalinsa puhtaana, sehän se on maalivahdin homma, Tainio virnisti.

Voitolla Haka nousi enää neljän pisteen päähän sarjan kolmannesta sijasta, sillä Honka hävisi oman ottelunsa Helsingin Jalkapalloklubille. Jo nyt kausi on ollut koskilaisittain menestys, mutta nälkää vain kasvaa syödessä vakuuttaa Tainio.

– Kyllähän tämä on ollut hyvä kausi, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Ollaan nyt päästy tähän asti, niin ei me aleta jarrua painamaan. Kyllä ne Europaikat ehdottomasti kiinnostaa, ei sitä voi kiistää!