Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Roope Riskin vanha seurakaveri Hakaan

FC Haka on tehnyt 1+1 -vuotisen sopimuksen itävaltalaisen, 23 -vuotiaan keskushyökkääjä Aleksandar Vucenovicin kanssa.

Viime kauden Vucenovic pelasi Slovakian pääsarjan SKF Seredissä. Sitä edeltävät kolme mies edusti Itävallan pääsarjan SKN St. Pölten’ä, missä hänen seurakaverinaan pelasi myös Roope Riski. Vucenovic olikin yhteydessä HJK -hyökkääjään ennen päätöstään Suomeen siirtymisestä.

– Juttelin lyhyesti Roopen kanssa ja hän suositteli Veikkausliigaa minulle. Hän näki tämän olevan hyvä paikka näyttää kykyni.

– Kaikki täällä vaikutti hyvältä ja ammattimaiselta. Sain myös valmentajasta hyvän vaikutelman, joten tämä tuntui oikealta ratkaisulta jäädä tänne.

FC Hakalla on ollut jo pitkään verkot vesillä hyökkääjän hankkimiseksi ja nyt Vucenovicin myötä kauan kaivattu täydennys on löytynyt. Teemu Tainio näkeekin pelaajan ominaisuuksissa paljon sellaista, mitkä sopivat hyvin keskushyökkääjälle.

– Juoksuvoima ja nopeus on hyvällä tasolla, sekä hän osaa tehdä linjan taakse oikea-aikaisia juoksuja.

Myös hyökkääjä itse kuvaa nopeuden vahvuudekseen, mutta lisää siihen vielä hyvän oikean jalan, sekä olevansa ennen kaikkea joukkuepelaaja.

Teemu Tainio harmittelee pientä takaiskua, mikä tuli testijakson aikana, mutta kuntoutuminen lievästä loukkaantumisesta on jo hyvässä vauhdissa. Myös itävaltalainen itse on toiveikas pikaisesta paluustaan.

– Tilanteeni paranee koko ajan ja teen töitä fysiikkavalmentajan, sekä fysioterapeutin kanssa päivittäin. Uskon tarvitsevani vielä reilun viikon, minkä jälkeen pääsen aloittamaan treenaamisen taas muiden mukana.

Aleksandar Vucenovicin myötä Hakan joukkue täydentyy 25 pelaajaan ja hyökkääjäosastoltakin löytyy leveyttä, kunhan tuore kiinnitys, sekä Salomo Ojala saadaan kuntoon.

Joukkue alkaa olemaan siis valmis, kentät pikkuhiljaa vihertävät, kevätaurinko lämmittää ja kauden alkuun on enää reilu kuukausi, mutta jotain puuttuu. Luvassa on historian havinaa, tyyliä, perinteitä ja mahdollisuus kokea jotain ensimmäisenä maailmassa – Valkoinen x musta, maanantaina 29.3. !

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT