Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan kapteenistosta ei johtajuutta puutu

FC Hakan kapteenistosta ei kaudella 2021 johtajuutta tule puuttumaan. Tästä pitävät huolen Jacob Bushue, Mika Hilander ja Niklas Friberg.

Bushue, 28, aloittaa kolmannen kautensa Hakan kapteenina. Miehen johtajuudesta kertoo paljon se, että hän sai luottamuksen osoituksen jo heti ensimmäisellä Haka -kaudellaan, jolloin johdatti joukkueen aina Veikkausliigaan asti.

Raskaan viime kauden jälkeen joukkue jatkaa, vuoden kokeneempana ja yhä Bushuen johdolla, kohti toista liigakautta. Yhdysvaltalainen kantaa nauhaa hiassaan yhtä suurella ylpeydellä, kuin ennenkin.

– Hakan kapteenina oleminen on suuri kunnia! En ota tätä vastuuta kevyesti ja yritän auttaa joukkuetta edelleen parantamaan, kapteeni lupaa.

– Huolimatta siitä, montako vuotta on jo takana, tunnen edelleen suurta ylpeyttä tästä roolista ja teen parhaani auttaakseni joukkuetta.

Avukseen Bushue saa kaksi uutta kasvoa, sillä edelliset kaksi kautta varakapteeneina toimineet Anton Popovitch ja Ville-Valtteri Starck eivät enää jatkaneet joukkueen riveissä.

Ensimmäisenä varakapteenina aloittaa, 11 Veikkausliigakauden kokemuksella, täksi kaudeksi Hakaan siirtynyt Mika Hilander. Edellisessä seurassaan Ilveksessä, niinikään kapteenina toiminut maalivahti hankittiin Hakaan muun muassa tuomaan kaivattua johtajuutta, joten on luonnollista, että sitä tulee 37-vuotiaalle konkarille myös kapteenin roolissa.

Kapteeniston kolmas jäsen on Hakassa niinikään kolmatta kauttaan aloittava Niklas Friberg. 25 -vuotiaalta topparilta odotettiin viime kauden haastavassa tilanteessa puolustuksen johtajuuden ottamista, eikä mies pelännyt tarttua haasteeseen. 

Kapteeni Bushuella on uusista varamiehistään vain hyvää sanottavaa ja uskoo, että molemmat tulevat olemaan loistavia roolissaan.

– ”Hila” tuo kaivattua kokemusta ja elää suurella tunteella pelissä. Hänen tekemänsä vaikutus joukkueeseen on ollut jo nyt valtava.

– ”Friba” on myös loistava johtaja, joka on ollut jokusen vuoden joukkueessa mukana. Se miten hän keskittyy oman pelinsä yksityiskohtiin ja miten hän pitää huolta itsestään, on loistava esimerkki koko muulle joukkueelle.

Kapteeni odottaa, että joukkue tulee parantamaan viime kaudesta. Hän myöntää edessä olevan suuri haaste, mutta tavoitteena on olla sarjataulukon kuuden parhaan joukossa kauden päättyessä.

– Kausi tulee olemaan jännittävä niin joukkueelle, kuin kannattajille. En malta odottaa, että saamme sen käyntiin!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT