Oman pään nolla miellytti Teemu Tainiota

FC Haka ja Suomen U21 -maajoukkue ottivat torstai -iltapäivässä yhteen Eerikkilän tekonurmella. Tasainen ottelu päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin. Ottelu kuitenkin täytti päävalmentaja Teemu Tainion odotukset.

– Mukava oli pelata hyvistä Veikkausliiga -pelaajista pääosin koottua U-21 vastaan. He olivat juuri niin energisiä, kuin osattiin odottaa ja aiheuttivat meille ongelmia niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan.

Ensimmäisellä jaksolla ei maalipaikoilla juhlittu, vaikkakin Hakan maali säästyi täpärästi takaiskulta aivan ottelun alkuhetkillä, kun Eero-Matti Auvinen pelasti pallon maaliviivalta kahdesti peräjälkeen.

Hakan paras paikka avausjaksolla tuli puolestaan Ishmael Yarteylle, jonka laukaus viuhui vain niukasti ohi maalin. Osumia ei siis ensimmäiseen 45 minuuttiin mahtunut ja näin tauolle siirryttiin 0-0 -tasalukemissa.

Toiselle jaksolle Haka vaihtoi Mika Hilanderin tilalle maaliin Aatu Hakalan. Lisäksi Jacob Bushue ja Hussein Mohamed jättivät kentän, heidän tilalleen juoksivat Tino Purme, sekä Janne-Pekka Laine.

Mielenkiintoinen vaihto nähtiin myös Pikkuhuuhkajien puolella, sillä Maximus Tainio juoksi sisään toiselle jaksolle. Samalla Juha Malinen juoksutti kentälle loputkin vaihtopelaajansa, joten kentällä oli nyt täysin eri miehistö, kuin pelin alkaessa.

Niukalla nipulla liikenteessä ollut Haka sen sijaan vaihtoi maltillisemmin ja toisen jakson ensimmäinen vaihto nähtiin 72. minuutilla. Niklas Friberg loukkasi itseään puolustustilanteessa ja hänen tilalleen juoksi Topias Listo.

Seuraavien neljän minuutin aikana Tainio käytti vielä loput vaihtonsa ja kentälle juoksivat Oiva Laaksonen Youri Loen tilalle, sekä Leevi Antinaho Antto Hilskan jättäessä kentän.

Kaiken kaikkiaan toinen jakso ei tarjoillut edes senkään vertaa maalipaikkoja, kuin ensimmäinen, ja näin ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Päävalmentaja Tainio myönsi joukkueensa olleen toisella jaksolla enemmän vastaanottavana osapuolena, mutta iloitsi oman pään nollasta.

– Eka 45. minuuttia oli vielä tasaista, mutta toisella meidän oma peli katosi kokonaan ylöspäin ja roolitukset oli hukassa.

– Kaiken kaikkiaan hyvä tapahtuma meille. Kaikille pelikuntoisille taas arvokkaita minuutteja ja toinen peli putkeen, missä oma pää pysyy puhtaana, olivat ilonaiheita!

Kuvat: Juha Tamminen

Suomi U21 – FC Haka 0-0