Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Pystytään paljon parempaan, kuin viime kaudella” lupaa Jami Kyöstilä

Mikäli haluaa henkilöidä FC Hakan paluun Suomen huipulle yhteen pelaajaan, on se Jami Kyöstilä. Pienen kyläseuran, Lammin Vedon, kasvatti tuli Valkeakoskelle 2015 ja tuon jälkeen niin seura, kuin Kyöstilä ovat yhdessä rakentaneet omaa polkuaan huipulle.

Väsymätön taistelija ei pienestä koostaan huolimatta anna kentällä tuumaakaan periksi ja mieheen henkilöityykin hienosti koko nykyisen Hakan tarina, mille tunnusomaista on nöyrä ja ammattimainen haastaja-asenne, sekä intohimo kehittyä ja voittaa. 

Henri Malundaman ohella Kyöstilä on pisimpään Hakassa ollut pelaaja ja tästä, kuin edellä mainituista syistä puolustaja onkin erinomainen vaihtoehto arvioimaan tämän kauden joukkuetta.

– Kyllä meillä on ehdottomasti hyvä joukkue kasassa. Laajempi rinki, kuin viime kaudella ja tästä johtuen enempi kilpailua. 

Koskilaiset treenasivat runsaslumisesta talvesta johtuen pitkään Palloiluhallissa. Vaikka uusi halli antoikin pre-seasonille aivan uuden ulottuvuuden, niin alimittaisena se ei antanut mahdollisuutta hakea täyttä pelikuntoa. 

Veikkausliigan alun siirtyminen antoi kuitenkin muutaman lisäviikon aikaa ison kentän treeniin.

– Kyllä me ehdittiin saamaan peli ihan hyvin kasaan. Kaikki joukkueet joutui olemaan hallissa pitkään, joten ei tämä ollut ainoastaan meidän ongelma. Mutta kyllä me ollaan jo valmiita.

– Ja kyllähän sitä mies onkin taas intoa täynnä, kun saatiin sarja vihdoinkin käyntiin. Into pinkeänä menee kohti uusia haasteita, Kyöstilä hehkuttaa.

Perjantain vastustaja KTP yllätti monet avauskierroksella, kun se haki Seinäjoelta 1-1 -tasapelillä avauspisteensä. Entä yllättikö se Jami Kyöstilän?

– Alkukausi on kaikille joukkueille hyvä paikka näyttää, että kuuluu tähän sarjaan. KTP näytti, että he kuuluvat Veikkausliigaan.

Hakan ja KTP:n piti kohdata harjoitusottelussa juuri ennen Veikkausliigan starttia, mutta ottelu peruttiin korona -varotoimenpiteenä. Edellisen kerran joukkueet ovatkin kohdanneet 2019 Ykkösessä. Tuolloin Haka voitti Kotkassa 0-1 ja Tehtaankentällä murskaavasti 5-0. Näitä ei kuitenkaan kannata puolustajan mukaan enää tuijotella.

– Ei sillä ole enää mitään väliä. Molemmat joukkueet ovat muuttunut täysin siitä. Molemmille näytönpaikka ja meille vielä eka kotipeli, niin nälkäisinä mennään voittamaan sitä peliä!

Jacob Bushue totesi kauden alla, että Tehtaankentästä pitää tehdä linnake. Kyöstilän on helppo yhtyä kapteenin lupaukseen.

– Viime kaudesta jäi niin paljon hampaankoloon, että nyt pitää parantaa ja vastustajien pitää tietää, että Tehtis on hankala paikka pelata. Halutaan kotiotteluissa näyttää, että pystytään paljon parempaan kuin viime kaudella!

Ja keinot tuon lupauksen täyttämisen suhteen ovat miehellä täysin selvillä. Haka haluaa pelata omilla vahvuuksillaan ja niillä samoilla vahvuuksilla, myös Tehtiksestä tehdään linnake.

– Halutaan ehdottomasti pitää oma pää puhtaana ja sitä kautta voittaa otteluja. Tämä kausi tullaan pelaamaan rohkeammin. Prässääminen iso osa meidän peliä – me prässätään ylempää ja sitä kautta saadaan paikkoja.

Vaikka Hakan kaksi ensimmäistä ottelua päättyivätkin tappioihin, niin Kyöstilä näki otteluissa paljon sitä, mitä oman joukkueen peliltä odotetaankin. Mies korostaa kuitenkin, että se paketti pitää pysyä kasassa ihan koko ottelun ajan.

Jami vinkkaakin, mihin Hakan pelissä kannattaa tällä kaudella kiinnittää huomiota.

– Kannattaa pistää silmän meidän aktiivinen pelitapa. Se miten paljon pystytään riistämään palloja yläpäässä ja tekemään niistä maaleja. Pystytään olemaan kokonaisuudessaan paljon vaarallisempia tällä kaudella.

Ensimmäinen kotiottelu tullaan pelaamaan ilman yleisöä, mikä luonnollisesti harmittaa puolustajaa. Hän haluaa kuitenkin muistuttaa, että niin paljon, kuin yleisö haluaakin Tehtikselle näkemään ja kannustamaan Hakaa, niin myös joukkue haluaa vähintään yhtä paljon yleisön tukea paikalle.

– Yleisö on jalkapallon suola. Innolla odottaa, että yleisö pääsee paikalle. Näissä olosuhteissa nyt kuitenkin mennään ja toivotaan, että pian yleisökin pääsee paikalle. Siitä huolimatta me mennään täysillä pelaamaan!

Kyöstilä on loistava esimerkki, miten pitkäjänteinen ja sitoutunut työ tuottavat tuloksia. Miehen edesottamuksia ja neuvoja voi seurata Jamin omassa blogissa ”Nuoren urheilijan tie huipulle!”.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT