Haka hallitsi, mutta KTP osui paikoistaan

FC Haka sai kauan odotettuun Veikkausliigan kotiavausotteluunsa vastaansa sarjanousija KTP:n. Kyseessä oli yksi alkukauden tärkeimmistä otteluista, mutta tulos ei juuri koskilaisia hymyilyttänyt, sillä pisteet matkasivat satamakaupunkiin maalein 0-3.

– Tosi pettynyt tietenkin. Lähdettiin avaamaan pistetiliä, mutta 0-3 sarjanousijalta pataan, niin ei tässä hirveästi voi hymyillä, totesi selvästi pettynyt Mikko Manninen ottelun jälkeen.

Kotijoukkue muutti ryhmitystään aiemmista otteluista tähän otteluun ja aloitti 3-4-1-2 .muodostelmassa, missä kärkikaksikkona pelasivat Antto Hilska ja Salomo Ojala, sekä heidän allaan kymppipaikalla Ishmael Yartey. Lisäksi merkillepantavaa oli, että vahvan alkukauden pelannut Maximus Tainio aloitti vaihdossa.

Alueelle puiston läpi salaa hiippailleet Haka -kannattajat toivat oman mausteensa ottelun alkupuoliskolle savupommeillaan.
Järjestyksenvalvojat kuitenkin poistivat rauhallisesti käyttäytyneet kannattajat nopeasti.

Oman mausteensa peliin toi myös se, että päävalmentaja Teemu Tainio on Inter -pelin lopputapahtumien seurauksena pelikiellossa, joten valkopaitojen penkillä peliä johti Mikko Manninen.

Ensimmäisen jakson alussa vierasjoukkue pääsi muutaman kerran nousemaan hyökkäysalueelle, mutta muutoin pallonhallinta oli käytännössä kotijoukkueella.

Pelin edetessä myös KTP sai omaa peliään käyntiin ja onnistuikin joukkueista ensimmäisenä maalinteossa ottelun 28. minuutilla.

Maali syntyi, kun David Ramadingaye katkaisi Eero-Matti Auvisen purkupallon, teki kuudentoista kulmalta muutaman metrin kuljetuksen kohti keskusta ja laukoi pallon maalin vasempaan kulmaan. Mika Hilander oli laukauksessa mukana, mutta oli lopulta voimaton tarkan ja riittävän kovan laukauksen edessä.

Ensimmäisen jakson lopulla kotijoukkue otti jälleen ottelun hallinnan itselleen, mutta maalipaikat olivat tiukassa kotkalaisryhmän tiiviin puolustuksen edessä.

Toiselle jaksolle Manninen vaihtoi kentältä Salomo Ojalan pois ja tilalle juoksi Andrija Bosnjak. Lisää hyökkäysvoimaa haettiin kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Luiyi de Lucas ja Antto Hilska vaihdettiin Samuel Chidiin ja Maximus Tainioon.

Tulos ei kuitenkaan ollut toivottu, sillä KTP lisäsi kolme minuuttia myöhemmin johtonsa 0-2. Pallo pelattiin oikealta läpi puolustuksen ja Fransisco Alvarez pääsi rauhassa asettelemaan ja laukoi pallon tarkasti oikean tolpan kautta sisään.

62. minuutilla Haka vaihtoi Youri Loenin Tino Purmeeseen, mutta tälläkin kertaa, vain muutamaa minuuttia myöhemmin vieraat rankaisivat. Tällä kertaa pallo jäi kulman jälkeen pomppimaan maalin edustalle, mistä Mohamadou Sissoko laukoi pallon voimalla keskelle ylös.

Haka yritti ottelun lopun saada helpottavaa kavennusosumaa, jotta takaa-ajo olisi voinut toden teolla käynnistyä, mutta vieraiden puolustus pysyi tiiviinä ja näin valkopaitojen kotiavaus päättyi karvaaseen pettymykseen. Lisää huonoja uutisia tuli lisäajalla, kun Ishmael Yartey joutui jättämään kentän loukkaannuttuaan ja näin vielä Seth Saarinen pääsi kuittaamaan muutaman minuutin peliaikaa itselleen.

– Peli oli just sellainen, kuin me odotettiin, eli pidetään palloa ja Kotka hyökkää vastaan. Oli useita tontteja tehdä maaleja tässä pelissä, mutta jos me ei saada palloja vastustajan pussiin, niin silloin on vaikea voittaa pelejä, Manninen totesi.

– Nyt täytyy katsoa matsi ja analysoida se, sekä sen jälkeen keksitään niitä lääkkeitä, millä me saadaan oma pää pidettyä puhtaana ja maaleja toiseen päähän.

Mannisen ja muun joukkueen onneksi seuraavaan otteluun on yli viikko aikaa, joten lääkkeitä voidaan miettiä ja treenata hyvin ennen sitä. Ensi viikon sunnuntaina 23.5. valkopaidat matkustavat IFK Mariehamnin vieraaksi ja ottelu pyörähtää tuolloin käyntiin kello 18.30.

KTP:n raportti lisätään TÄÄLTÄ.

Ruutu+ -palvelusta löydät koko ottelun tallenteen, sekä huippuhetket.