Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Pirkanmaan derby voidaan pelata täyden yleisön edessä

Liigacupin alkulohkot saatiin päätökseen keskiviikkona, jolloin Haka voitti päätösottelussaan FC Lahden 0-2. Kahdella tasapelillä ja yhdellä voitolla lohkovoittajaksi selvinneen koskilaisryhmän vastustajaksi arvottiin heti keskiviikkoillassa samassa lohkossa toiseksi sijoittunut Ilves.

Pirkanmaalaiset kohtaavatkin toisensa toistamiseen vain kaksi viikkoa edellisestä ottelusta, kun cupin välieräjoukkueet ratkaistaan. Kahdessa viikossa on kuitenkin ehtinyt taustalla tapahtua paljon, sillä huomiseen derbyyn ei ole enää rajoituksia yleisömäärän suhteen. Pirkkahallin noin 800 istumapaikkaa ovat siis kaikki täytettävissä, kun ottelu pyörähtää käyntiin kello 14.15.

Viime kohtaamisessa joukkueet tasasivat pisteensä 1-1 -tuloksella Stavros Zarakostasin vastatessa valkopaitojen osumasta. Puolivälierästä päävalmentaja odottaa hyvin pitkälti samansuuntaista kamppailua.

– Pienten marginaalien ottelu luvassa. Kyllä Ilves koittaa pitää rähinää päällä ja kun kenttä on pieni, niin tulee varmasti paljon kaksinkamppailuja. Meidän pitää vain vastata samalla tavalla ja kääntää ne tilanteet meidän eduksi.

Ilveksellä on siinä mielessä pieni etulyöntiasema, että Haka tosiaan pelasi edellisen ottelunsa keskiviikkona ja palautumisaika on näin ollen hyvin lyhyt. Tainio luottaa kuitenkin siihen, että tällä ei ole vaikutusta lopputulokseen.

– Jossakin kohtaa voi kyllä alkaa painamaan, mutta meillä on loistava tilanne, sillä kaikki on pelaajat on käytettävissä. Ja kun penkiltä löytyy yhtä hyviä ja ratkaisuihin pystyviä pelaajia, niin ei voi mennä sen taakse, että loppui kunto kesken.

Haka on jatkanut Liigacupissa vahvaa puolustuspelaamista, mihin viime kauden lopussa jo totuttiin. Kolmessa ottelussa omissa soi kaksi kertaa, mikä on kaksi vähemmän, kuin Ilveksen edellisessä ottelussa. Lahti ja Ilves iloittelivat maaleilla keskinäisessä ottelussaan huolella ja lopputuloksen lahtelaiset voittivat tuon maalintekokilpailun 3-4. Joskin Hakan peli näyttää tässä vaiheessa varsin hyvältä, niin parannettavaakin löytyy.

– Lahti aiheutti joitakin ongelmia todella suoraviivaisella pelillä. Ja saivat he myös erikoistilanteesta kaksi erinomaista paikkaa, joten ne pitää klaarata paremmin. Toki meilläkin oli useita paikkoja, missä olisi pitänyt olla tehokkaampi.

Vaikka Ilves on tullut lähiaikoina tutuksi, niin Tainio aikoo juoksuttaa kentälle vähintään yhtä kovalla asenteella taistelevan joukkueen, kuin viimeksikin.

– Onhan tämä loistava pre-season, kun saa pelata kilpailullisia pelejä.

– Huomenna panoksena jatkoon pääsy, niin kyllähän se sytyttää ehdottomasti!

FC Haka – Ilves lauantaina 26.2.2022 kello 14.15 Pirkkahallissa.
Lippuja pääsee ostamaan sivun oikeasta reunasta löytyvästä ”Osta lippuja” -painikkeesta. Lippuja on saatavilla myös Pirkkahallissa ennen ottelua. Huom! Liigacupin ottelut eivät sisälly kauden 2022 kausikortteihin.

Edellytämme ottelutapahtumassamme kasvomaskin käyttöä, hyvää käsihygieniaa ja turvavälien noudattamista esimerkiksi jonotustilanteissa.

Kulku otteluun tapahtuu pääovien kautta.

Ruutu+ lähettää Liigacupin ratkaisuottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole Ruutu+ -tunnuksia, voit ostaa ne edullisesti Hakan verkkokaupasta ja samalla tuet Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT