Haka nappasi Pirkanmaan herruuden ja jatkaa Liigacupin välieriin

Haka ja Ilves kohtasivat jo toisen kerran kahden viikon sisään Liigacupin merkeissä. Edellisellä kerralla pirkanmaalaisjoukkueet eivät saaneet selvyyttä paremmuudestaan, mutta tällä kertaa koskilaiset nappasivat maistuvan päänahan maalein 2-1.

Haka aloitti ottelun joukkueista vahvemmin ja alkuun näyttikin, että Ilves tulee jäämään valkoisen jyrän alle, ellei herää otteluun tosissaan. Mutta sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta, avausosumasta vastasikin keltapaidat. Tuomas Ollila keskitti vasemmalta ja Patrick Loa Loa pääsi yllättävän vapaasti puskemaan pallon oikeaan yläkulmaan 12. minuutilla.

Maalin jälkeen puntit selvästi tasoittuivat ja viime peleissä saumattomasti yhteen pelannut Haka -puolustus oli puolestaan unessa. Ilves onnistui nopeasti luomaan muutamankin paikan Haka -maalille, mutta enempää lisäosumia ei kuitenkaan keltapaitojen toimesta nähty.

Haka puolestaan loi kolme huippupaikkaa tasoittaa ottelu. Ensin pallo pelattiin Stavros Zarakostasille vitosen viivalle, mistä selin maaliin ollut kreikkalainen yritti nopeaa kääntölaukausta, mutta maalissa pelannut Rasmus Leislahti torjui tämän. Torjunnasta kimmonneesta pallosta pääsi vasurillaan yrittämään Salomo Ojala, jonka ylänurkkaan suuntautuneen laukauksen Leislahti torjui kulmaksi. Maalin edustalle annetusta kulmasta oli useammallakin pelaajalla mahdollisuus tuikata pallo maaliin, mutta se kuitenkin viuhui niukasti niin Haka -hyökkääjien, kuin Ilves -puolustuksenkin ohi maalipotkuksi.

Valkopaidat pääsivät noin kymmenen minuutin kooman jälkeen loistavasti peliin mukaan ja Leislahti sai tehdä täyden päivätyön pitääkseen maalinsa puhtaana. Kaikkeen ei kuitenkaan hänkään pystynyt, sillä valkopaidat nousivat tasoihin ensimmäisen jakson lisäajalla. Janne-Pekka Laine lähetti vapaapotkun kuudentoista kulmalta ja Atte Sihvonen nousi maalin edustalla korkeimmalle puskien taukolukemiksi 1-1.

– Oltiin ihan hyvin pelin päällä ensimmäisellä jaksolla. Ilves teki hienon maalin, mutta tultiin hienosti takaisin sieltä, kertasi Hakan valmentaja Teemu Tainio ottelun jälkeen.

Toisella jaksolla ei enää nähty aivan ensimmäisen jakson kaltaista vauhdikasta hyökkäämistä ja paikat olivat molemmissa päissä harvemmassa. Koskilaisten paras paikka syntyi Logan Rogsersonille, joka pääsi nokikkain Leislahden kanssa parissakymmenessä metrissä. Uusiseelantilainen ohitti Ilves -vahdin, mutta ajautui hivenen sivuun, eikä saanut toimitettua palloa tyhjään maaliin rangaistusalueen nurkalta.

Ilveksellä oli puolestaan omat paikkansa 87. minuutilla, kun Haka -puolustuksessa oli jopa pientä paniikkia, eikä palloa saatu purettua. Aatu Hakalan vartioima maali pysyi kuitenkin puhtaana.

Ottelun ratkaisu nähtiin lisäajalla. Rogerson keskitti pallon oikealta maalille ja Oliver Whyte pääsi puskemaan pallon aivan oikean tolpan juureen.

– Toinen jakso oli pientä aaltoilua. Molemmissa bokseissa oli tilanteita ratkaista ottelu, mutta hienoa että saatiin voittomaali, Tainio iloitsi.

Vaikka Ilves sai vielä kulmapotkun tämän jälkeen, niin enempää osumia ei nähty. Näin Haka nappasi pitkästä aikaa rakkaan vihollisensa selkänahan jatkaen Liigacupin välieriin, missä se kohtaa voittajan ottelusta KuPS – FC Inter.

Hakan kahden kuukauden rypistys päättyi riemukkaissa tunnelmissa ja päävalmentaja päästääkin joukkueensa tyytyväisenä nauttimaan viikon talvilomasta.

– Hieno viikko kaiken kaikkiaan takana. Saatiin kahden kuukauden fyysinen pre-season hienolla tavalla päätettyä kahdella voitolla ja mentiin vielä jatkoon cupissa.

– Valmennus on ylpeä pelaajista ja kaikki pääsee nyt ansaitulle breikille!