Pirkanmaa on jälleen mustavalkoinen!

Pirkanmaa on viime vuosina ollut vahvasti keltavihreän Ilveksen hallinnassa, mutta tänä vuonna kaikki on ollut toisin. Haka on hallinnut Pirkanmaan kahden suuren välisiä kamppailuja niin Liigacupissa, kuin Veikkausliigassa. Lopullinen vahvistus asialle saatiin lauantaina, kun Haka vei myös kauden toisen liigakohtaamisen äärimmäisen jännittävien vaihdein jälkeen 2-3!

Ottelun alku oli valkopaidoilta heikko. Pelinrakentelu ontui ja harvat, lupaavalta näyttäneet hyökkäykset jäivät lopulta vain laihoiksi yrityksiksi.

– Me alotettiin jotenkin todella vaisusti tämä peli. Ja useasti tällä kaudella se vastustajan johtomaali on ollut meille sellainen herätys ja vähän se tänäänkin sitä tarvi, Teemu Tainio myönsi ottelun jälkeen.

Ottelun ensimmäinen osuma nähtiinkin 16. minuutilla ja siitä vastasi ansaitusti energisemmin peliin lähtenyt kotijoukkue. Hakan purku boksin sisältä epäonnistui ja pallo ajautui Petteri Pennaselle, jonka laukaus oikealta painui maata pitkin vasempaan nurkkaan, eikä Haka -maalissa pelannut Mika Hilander voinut sille mitään.

Hakan tasoitusta ei tarvinnut pitkään odottaa. Vain seitsemän minuuttia myöhemmin Elias Mastokankaan sivuvapari painui Ilves -maalin takanurkkaan. Luiyi de Lucas sijoittui erinomaisesti vaarallisesti maalia kohti kiertäneen pallon radalle ja ohjasi pelivälineen tarkasti verkkoihin. Maali oli samalla topparin ensimmäinen tämän kauden Veikkausliigassa.

– Tasaisissa merkeissä mentiin ja sit saatiin erikoistilannemaali. Me ollaan niitä nyt viime aikoina harjoiteltu ihan hemmetisti. Meillä on kuitenkin isokokoinen joukkue ja tänään tuli onnistuminen niistä, Tainio taustoitti tasoitusosumaa.

Tasoituksen jälkeen peli pysyi toiselle jaksolle asti maalittomana. Hakan valmennus teki 66. minuutilla triplavaihdon, kun Janne-Pekka Laine, Stavros Zarokostas ja Henri Malundama korvasivat Tino Purmeen, Jude Arthurin, sekä Elias Mastokankaan.

Vaihto tuotti toivotun tuloksen, kun koskilaiset siirtyivät vihdoin johtoon pelin 69. minuutilla. Haka nousi vahvasti oikeaa laitaa, mistä Lee Erwin jakoi pallon Laineelle. Ilves -kasvatti sai jalkansa vapaaksi ja pamautti pallon kuudentoista takaa voimalla ylärimaan, mistä pallo pomppasi nurmen kautta Zarokostasin päähän ja kreikkalainen puski pelivälineen yli Rasmus Leislahden verkkoihin.

– Saatiin tuoreita jalkoja ja jälleen kerran vaihtomiehet isossa roolissa, kun käännettiin peli meille. Se on kyllä ollut meille iso, iso rikkaus tässä viimeisissä peleissä, Tainio hehkutti penkiltä löytyviä ratkaisijoita.

Kotijoukkue nousi vielä kerran taistelemaan pisteistä, kun keltavihreiden tuore laitahyökkääjähankinta Djair Parfitt-Williams laukoi millintarkasti hänelle kimmonneen pallon oikean tolpan juureen.

Mutta kuten niin useasti tällä kaudella, valkopaitojen usko ei loppunut. Jos ottelun alku oli tahmea, niin lopun vaihdot toivat toivottua energiaa kentälle ja palkinto, sekä ottelun lopullinen niitti nähtiin 86. minuutilla. Pallo kimpoili Ilveksen boksissa ja maalintekoa pääsivät ensin koittamaan Oliver Whyte, sekä Zarokostas. Lopulta Veikkausliigan maalipörssin kärki Erwin oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tuikkasi kauden 12 maalinsa lähietäisyydeltä verkkoihin.

– Viimeinen maali kuvastaa hyvin, kun me runnottiin se pallo väkisin sinne. Meillä on tällä hetkellä itseluottamus korkealla ja henkinen kapasiteetti hyvä, niin saatiin ratkaistua se, Tainio summasi lopuksi voiton avaimia.

Voitolla Haka nousi Veikkausliigan neljännelle sijalle ja on erittäin tiukasti kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa, kun taas Ilveksen kohtaloksi on suurella todennäköisyydellä jäämässä alempi jatkosarja.

Valkopaitojen ottelut jatkuvat ensi torstaina, kun sarjakakkonen FC Honka saapuu Tehtaan kentälle.

Ottelun huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.