Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Lauantaina jaossa Pirkanmaan herruus!

Haka matkustaa lauantaina Tampereen Ratinaan Ilveksen vieraaksi. Joukkueiden välinen ensimmäinen Veikkausliiga -ottelu päättyi Hakan 2-1 -voittoon samoin, kuin päättyi Liigacupin puolivälierä helmikuussa. Pirkanmaan herruus on siis vahvasti koskilaisten käsissä ja mikäli valkopaidat myös lauantaina voittavat, ei joukkueiden paremmuudesta tällä kaudella ole mitään epäselvyyttä.

Ilveksen otteet ovat heitelleet tällä kaudella paljon ja ilman viime kierroksella napattua 1-5 -voittoa IFK Mariehamnista, joukkue on edellisen kerran napannut täydet kolme pistettä heinäkuun neljäs päivä sarjajumbo HIFK:sta. Mielenkiintoista onkin nähdä, että ovatko tamperelaiset löytäneet peliinsä juonen vai oliko viime sunnuntainen vain yksittäinen suonenveto.

– Ilveksellä on hyvä pelaajamateriaali, tosia hyviä yksilöitä ja nyt vielä hyvä voitto alla. Joukkue on kauden aikana käyttänyt erilaisia ryhmityksiä ja tapoja pelata. Tämä myös osittain kertoo siitä, että on ollut vaihtelua peleissä. Heillä on ollut hyviä esityksiä ja heikompia tuloksia, mutta sarjataulukko osoittaa, että kausi on ollut vaihtelevainen, Hakan valmentaja Ossi Virta pohtii.

Edelliseltä kierrokselta Hakalta on allaan puolestaan selvä 0-3 -tappio Helsingin Jalkapalloklubille, mutta siitä ei kannata isompia johtopäätöksiä lauantain paikallisottelua silmällä pitäen tehdä. Vastus oli kuitenkin Suomen tämän hetken kuumin joukkue ja toisaalta tuokin ottelu kaatui ensimmäisen jakson synkkään seitsenminuuttiseen. Toki vastaavaa ei saa Ilvestä vastaan tulla ja Virta onkin luottavainen tämän suhteen.

– Ensimmäinen 38 minuuttia oli meiltä erittäin vahvaa tekemistä. Oltiin tosi hyvällä jalalla pelissä ja saatiin iso määrä riistoja ja vastahyökkäyspaikkoja. Sitten tuli musta seitsemän minuuttia ja kolme maalia. Ei olla kuitenkaan jääty tuleen makaamaan, lauantaina on täysin uusi ja erilainen peli, täysin erilainen vastustaja. Paikallisderby ja me on keskitytty omiin juttuihin ja mitä halutaan parantaa ja kehittää. Ollaan saatu hyvä viikko alle ja ollaan valmiita Ilveksen kaatoon!

Kaikesta huolimatta Hakan valmennus joukkoineen tiedostaa kotijoukkueen vahvuudet ja Virta nostaakin esiin muutaman yksittäisen pelaajan kenen kanssa on syytä olla varuillaan.

– Petteri Pennanen on sellainen, joka kaukolaukauksilla ollut vahva tänä vuonna ja samoin Tuomas Ollilan nousut ovat erittäin vaarallisia. Lisäksi Adam Larson on ollut hyvä hankinta, todella juoksuvoimainen kaveri ja Ilves on muutoinkin vahvistanut rivejään tässä kesän aikana.

Hakan pelaajatilanne otteluun lähdettäessä on erinomainen. Ainoastaan pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe ei ole käytettävissä, joten tämä tarkoittaa valmennukselle positiivista ongelmaa kokoonpanoa valittaessa.

Ilves – Haka pyörähtää käyntiin Ratinan stadionilla lauantaina kello 15.00.

Ilveksen ennakko.

Lisäinfoa ottelunjärjestelyistä ja lipunmyynnistä  täältä.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana täällä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT