Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Luiyi de Lucas iloitsi avausmaalistaan – ”Kuin iso painolasti olisi pudonnut harteiltani”

FC Hakan toppari Luiyi de Lucas avasi kauden maalitilinsä tärkeään paikkaan, kun hän ohjasi Elias Mastokankaan vapaapotkun Ilveksen verkkoon 3-2-voitossa. Seuraavaksi de Lucasin tähtäin on torstain FC Honka –ottelussa ja Mestaruussarjan paikan varmistamisessa.

De Lucasilla on ollut hyviä puskupaikkoja aiemminkin tällä kaudella, mutta nyt pieni sliippaus takakulmaan riitti rikkomaan kuparisen tämän kauden osalta.

– Se tuntui todella hyvältä. Kuin iso painolasti olisi pudonnut harteiltani, sillä olen jo kuukausia tehnyt kovasti töitä saadakseni avausmaalini ja auttaa siten joukkuetta, de Lucas iloitsee.

Voitolla Haka nappasi itselleen Pirkanmaan herruuden ja samalla tiukan otteen paikasta kuuden parhaan Mestaruussarjassa. Selviäminen Mestaruussarjaan varmistaisi sen, että syksyllä Haka pelaa paikasta eurokentille.

– Tunnelma joukkueessa on erinomainen ja aina vain parempi, kun pelit kulkevat. Mielestäni joukkuekaverini ovat hyvin motivoituneita ja meillä on hyvä henki päällä, de Lucas avaa joukkueen tunnelmia.

Torstaina Haka saa kotikentälleen kovan haasteen, kun kolmantena sarjassa oleva FC Honka saapuu vierailulle. Joukkueiden välistä eroa on 10 pistettä, mutta voitolla Haka kampeaisi itsensä mukaan jopa mitalitaisteluun, sillä loppukauden peleissä voi tapahtua vielä mitä tahansa.

– Odotan kovaa peliä, jossa Honka yrittää dominoida palloa ja pakottaa meidät puolustamaan. He yrittävät satuttaa meitä keskityksillä ja vastaiskuilla. Meidän täytyy jatkaa siten miten olemme pelanneet, pysyä mahdollisimman kurinalaisina, yrittää olla päästämättä maaleja, tehdä tuhoja vastahyökkäyksillä ja pelata kovaa loppuun asti, de Lucas listaa voiton avaimia.

Yksi Hakan aseista on viime kotiotteluissa ollut kotiyleisö. Tehtaan kentällä on rikottu 2000 katsojan raja neljässä edellisessä kotiottelussa. Koskiin on syttymässä jälleen futisbuumi, sillä edellisen kerran neljässä peräkkäisessä pelissä yli 2000 katsojan raja rikottiin vuonna 2009. Kotiyleisön merkitys heijastuu suoraan myös pelikentälle.

– Kotiyleisö on avainasemassa joukkueellemme ja kaikissa kotivoitoissamme. Olemme olleet yksi vaikeimmin voitettavista kotijoukkueista tällä kaudella, ja tukemaan tulleet fanit ovat tärkeä syy miksi. He antavat meille voimaa juosta, kun emme jaksa enää ja tuovat kaikille lisäenergiaa. Toivottavasti fanit saapuvat jälleen runsaslukuisina paikalle ja auttavat meitä varmistamaan paikan kuuden parhaan joukossa.

Voitolla Haka varmistaisi paikan Mestaruussarjassa. FC Haka-FC Honka torstaina 1.9. kello 18.00 alkaen. Varaa paikkasi katsomosta hankkimalla lippusi täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT