Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Pikkuhuukajien leirillä olleella Maximus Tainiolla isot odotukset kaudesta

Maximus Tainion viime kausi oli rikkonainen, kun hän pääsi tositoimiin vasta kesän siirtoikkunan auettua. Nyt Tainio on saanut alleen ehjän harjoituskauden ja on valmis tekemään todellisen läpimurtonsa Veikkausliigassa.
Tainio sai kutsun alle 21-vuotiaiden leirille, kun uusi ikäluokka kokoontui viikon leirille ottamaan ensimmäisiä askeleitaan kohti syksyllä alkavia EM-karsintoja.
– Oli hyvä leiri. Tämä oli ensimmäinen U21-leiri ja vähän sellainen tutustumisleiri, missä käytiin läpi mitä odotetaan ja miten joukkue pelaa. Kokonaisuudessaan leiri oli tosi hyvä, Tainio kehuu leirin antia.
Pikkuhuuhkajat pelasi leirillä myös kaksi harjoitusottelua ja ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui FC Haka. Näin Tainio pääsi mittaamaan joukkuekavereidensa kovuuden maalittomaan tasapeliin päättyneessä ottelussa.
– Olihan se vähän outoa, mutta täysillä mentiin niin kuin aina oli vastassa sitten kuka tahansa.
Hakassa Tainio on totuttu näkemään keskikentällä, mutta Pikkuhuuhkajissa päävalmentaja Juha Malinen istutti hänet laitapuolustajan paikalle.
– Vähän puhuimme Juhan kanssa, ettei sille paikalle ole hirveästi vaihtoehtoja ja siinä voisi olla minulle rooli tarjolla. Voin sitten tarvittaessa pelata myös keskikentällä. Keskikenttä on henkilökohtaisesti minulle ykköspaikka, mutta laitapakin paikkakin on tuttu, sillä pelasin Tottenhamissa sillä paikalla.
Veikkausliigan kauden alkuun on vajaa kuukausi aikaa ja Hakan valmistautuminen on sujunut hyvin. Tainio odottaa jo malttamattomana kauden alkua.
– Joukkueessa on hyvä fiilis ja kohta kausi alkaa ja pääsemme pelaamaan tosipelejä. Olemme pelanneet paljon harjoituspelejä, mutta ne eivät ole sama asia kuin liigaottelut. Pitkään olemme harjoitelleet ja kohta vihdoin päästään tositoimiin.
Tainio liittyi Hakan mukaan viime keväänä, mutta peliluvan saaminen venyi elokuulle, joten loppukausi meni vielä liigavauhtiin totuttautumisessa. Nyt Tainio tietää mitä odottaa ja samalla häneltä odotetaan entistä isompaa roolia joukkueessa. 19-vuotias lupaus on valmis lunastamaan odotukset.
– Minullakin on kovat odotukset täksi kaudeksi. Haluan auttaa joukkuetta entistä enemmän maalien ja maalisyöttöjen muodossa. Luotan itseeni paljon ja odotukset ovat korkealla, terveellä itseluottamuksella varustettu nuorukainen lataa.
Hakan joukkue on muuttunut täksi kaudeksi niin pelaajiston kuin pelityylinkin suhteen. Tainio uskoo, että tällä kaudella nähdään entistä vahvempi joukkue.
– Meille on tullut hyviä uusia vahvistuksia sekä hyökkäykseen, puolustukseen että maalille. Joukkueen osalta odotukset ovat isot kautta kohtaan.
FC Hakan kausi Veikkausliigassa alkaa 3.5. HIFK:n vieraana. Haka pelaa huhtikuussa vielä kolme harjoitusottelua Tehtaan kentällä ennen kauden alkua. Seuraavaksi Haka isännöi SJK:ta maanantaina 12.4. Harjoitusotteluihin ei pääse yleisöä.
 
Kuva: Juha Tamminen

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT