TPS haki voiton Tehtikseltä

FC Haka pääsi torstaina pelaamaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella Tehtaan kentälle, mutta tuloksena oli harmillisesti 0-1 (0-1)-tappio TPS:lle.
Vierailijat olivat ottelun alussa paremmalla jalalla liikkeellä, mutta ensimmäinen puolittainen paikka tuli Hakalle. Henri Malundama keskitti, Ishmael Yartey pudotti rinnallaan Maximus Tainiolle, jonka laukaus karkasi kuitenkin reilusti yli maalin. Haka pääsi ottelun edetessä paremmin peliin mukaan, mutta ottelun ainoa maali nähtiin 30. minuutilla. TPS:n Juhani Pikkarainen keskitti Hakan maalille, mutta Hakan harmiksi Eero-Matti Auvinen puski pallon omaan maaliin. Hakan ensimmäisen puoliajan parhaat paikat tulivat Jesse Huhtalalle, joka pääsi pariinkin kertaan kokeilemaan, mutta molemmilla kerroilla TPS-vahti Jere Koponen onnistui torjumaan.

Toisen puoliajan alussa TPS oli lähellä lisätä johtoa, kun Elmo Heinosen laukaus osui ristikkoon. Jatkopallo tuli Joakim Latoselle, joka pääsi yrittämään kohti tyhjää maalia, mutta Mika Hilander esitti loistotorjunnan kauhoen pallon väljemmille vesille. Vain pari minuuttia myöhemmin Hakalla oli erinomainen tasoituspaikka, kun Hussein Mohamed huijasi TPS-puolustajan ja syötti maalille, jossa Yartey pääsi laukomaan rangaistuspilkun kohdalta, mutta kuti meni päin Koposta. Pari minuuttia myöhemmin Huhtala laukoi ja Koponen oli jälleen pallon tiellä.
Loppua kohden hallinta oli entistä selvemmin Hakalla, mutta huippupaikkoja ei nähty. Vaihdosta kentälle tullut Oiva Laaksonen pääsi puskemaan maalin edestä, muttei saanut kunnon osumaa palloon ja yritys meni ohi maalin. Näin TPS sai hieman revanssia viime kauden Haka-tappioilleen, vaikkei pisteistä tällä kertaa taisteltukaan.
– Kyllä valmennus ottaa tämän tappion piikkiinsä. Olemme muokanneet treeniohjelmaa ja on selvää, ettei se ollut toimiva ratkaisu. Emme olleet missään vaiheessa terävänä tai hyvällä jalalla liikkeellä. Hallitsimme peliä, mutta emme oikein saaneet vaarallisia paikkoja luotua. Nyt pureskellaan tämä tappio pääsiäisen aikana ja ensi viikolla sitten taas työrukkaset käteen, Tainio kommentoi ottelun jälkeen.
– Keli oli hyvä ja aurinko paistoi, mutta siinäpä ne positiiviset asiat olivatkin. Emme olleet missään nimessä parhaimmillamme.
Haka jatkaa harjoitusotteluitaan maanantaina 12.4., kun Tehtaan kentälle saapuu vieraaksi SJK.
– Tässä on vielä paljon hommia edessä, mutta ensi peliin saamme sairastuvalta lisää hyökkäysvoimaa. Salomo Ojala on mukana ja Samuel Chidin sekä Aleksandar Vucenovicin pelaaminen on mahdollista, Tainio valotti.