Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Perinteiden voimalla kohti kauden ratkaisuja

Sunnuntaina 1. lokakuuta on taas aika, kun joukko vanhoja Hakan pelaajia kokoontuu Tehtaan kentälle. On aika muistella menneitä ja jännittää nykyhetkeä, kun FC Haka ottaa Veikkausliigan Haastajasarjassa mittaa FC Lahdesta.

Perinteiden merkitystä ei voi koskaan korostaa liikaa, kun puhutaan Hakan jalkapallosta. Vuodesta 1949 lähtien Valkeakoskella on pelattu yhtäjaksoisesti joko maamme korkeimmalla tai toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Siinä on saavutus, johon monella muulla paikkakunnalla saati yhdellä seuralla on aika paljon tekemistä.

Myös menestystä on tullut, siitä kertovat yhdeksän Suomen mestaruutta, 12 Suomen Cupin voittoa, Liigacupin voitto sekä kaikkien aikojen maratontaulukon toinen sija.

Vuoden 1949 joukkueesta ei enää pelaajia sunnuntaina Tehtaan kentällä, mutta seuraavilta vuosikymmeniltä kuitenkin. Katsomosta löytyy asiantuntemusta niin 1950-luvun, 1960-luvun, 1970-luvun, 1980-luvun, 1990-luvun, 2000-luvun, 2010-luvun sekä 2020-luvun pääsarjapeleistä!

Hakassa on näiden vuosien saatossa pelannut 350 pelaajaa, joista jokainen on saanut nimiinsä vähintään yhden sarjapelin Suomen korkeimmalla tai toiseksi korkeimmalla tasolla. Eniten pelejä on Olli Huttusella, 432 kappaletta, jotka kaikki ovat Mestaruussarjassa / Veikkausliigassa. Kansallisuuksien kirjokin on laaja, pelaajia on ollut mukana 43 eri maasta, kun mukaan luetaan FIFA:n alaiset maat.

Paikan päällä tullaan näkemään sunnuntaina pelaajia, jotka ovat edustaneet valkopaitoja vuosien ajan. Todellisia koskilaislegendoja sekä myös niitä, jotka ovat kantaneet mustavalkoisia värejä hieman vähemmän aikaa. Mutta yhtä kaikki, jokaisen panos on omalla osallaan ollut tärkeä siihen, että FC Haka on edelleen elinvoimainen seura maamme pääsarjassa.

Tervetuloa Suomen Kauneimmalle stadionille Te kaikki Tehtiksen takavuosien taistelijat!

Entinen peluri – ilmoittauduthan mukaan sunnuntain otteluun perjantaihin 29.9. klo 12 mennessä. Avoin kutsu ilmoittautumislinkin kera löytyy täältä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT