Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Paikat olisi riittänyt voittoon, mutta Oulu vei pisteet mennessään

Tehtaankentällä kamppailtiin perjantai -illassa kahden hyvävireisen joukkueen kamppailu, mistä pisteet olisivat olleet molemmille äärimmäisen tärkeät. Ennen ottelua Hakaa kaksi pistettä perässä ollut AC Oulu onnistui avausjaksolla tekemään ottelun ainoan maalin ja veivät sillä täydet kolme pistettä mennessään.

Haka aloitti ottelun pirteästi ja pyrki pelaamaan pallollisena omaa peliään. Silti vaarallisimmasta paikasta vastasi vierailija Oulu ottelun neljännellä minuutilla. Magnus Breitenmoser pelattiin vasemmalta laidalta nopeasti läpi, mutta puolustuksen häirinnässä hänen yrittämänsä nosto meni oikealta ohitse.

Hakalla oli hetkeä myöhemmin oma paikkansa, kun Luiyi de Lucas pääsi puskemaan Janne-Pekka Laineen lähettämän vapaapotkun maalin edustalta, mutta Yann-Alexandre Fillion torjui topparin yrityksen.

Ottelun avausmaali nähtiin 15. minuutilla ja siitä vastasi siis vierasjoukkue. Kulmapotkun jälkitilanteesta tullut laukaus muutti Jami Kyöstilästä suuntaa ja paitsiolinjan alla ollut puolustaja Lucky Opara sai rauhassa sijoittaa pallon maaliin.

Haka ei kuitenkaan takaiskusta lannistunut. Kaiken kaikkiaan ensimmäinen jakso oli maalia lukuunottamatta äärimmäisen tasainen. Valkopaidat pyrki enemmän pelaamalla rakentamaan maalipaikkoja, kun taas oululaiset iskivät vastahyökkäyksillä kohti Hilanderin vartioimaa maalia.

Lähimmäksi kotijoukkueen tasoitusosumaa pääsi Tino Purme, joka laukoi aivan ensi jakson lopuilla pallon vain niukasti ohi oikean tolpan. Myös Aleksandar Vucenovic oli useampaan otteeseen karata maalintekoon, mutta miehen yritykset kuivuivat kerta toisensa jälkeen paitsioliputukseen.

Toiselle jaksolle Haka lähti ilman pelaajavaihtoja, mutta kun tulosta ei tullut, Teemu Tainio reagoi tilanteeseen vahvasti. 62. minuutilla Haka teki kolme pelaajavaihtoa – kentän jättivät Antto Hilska, Jacob Bushue ja Aleksandar Vucenovic. Heidän tilalleen juoksivat Logan Rogerson, Youri Loen ja Andrija Bosnjak.

Nämä olivat hollantilaisen Loenin ensimmäiset minuutit sitten heinäkuun alun Ilves – Haka -ottelun. Siihen nähden, että pelituntumaa ei juuri ole alla, mies esiintyi kentällä pirteästi ollen mukana käynnistämässä takaa-ajoa. Mies korvasi lisäksi Janne-Pekka Laineen kulmalipulla, jolloin hän pääsi antamaan vasurillaan sisäänpäin kiertäviä kulmia maalin edustalle, mutta tuloksetta.

Kun lukemat säilyivät sitkeästi niukassa vierasjohdossa, Tainio löi lisää hyökkäysvoimaa kentälle. Ensin Tino Purme vaihtui Ishmael Yarteyyn ja myöhemmin neljän alakerta kolmeen vaihdolla, missä Eero-Matti Auvinen korvasi Jami Kyöstilän. Voimaa hyökkäykseen toi myös de Lucas, joka erittäin hanakasti nousi Hakan hyökkäyksen kärjeksi viimeisten parinkymmenen minuutin aikana.

Rohkeat panostukset eivät tuoneet toivottua tulosta, vaikka paikkoja oli. Paras niistä avautui Rogersonille, joka karkasi puolustukselta, mutta tämäkin yritys meni hivenen ohi maalin.

Lisäaikaa pelattiin kaikkiaan kahdeksan minuuttia, mutta Hakan todelliset maalipaikat jäivät niiden aikana vähiin. Oulun puolustustaistelu kesti loppuun asti ja lopulta valkopaitojen kopissa oli äärimmäisen pettynyt tunnelma ottelun jälkeen, eikä vähiten Teemu Tainiolla.

– Harmittaa niin vietävästi! Oulu sai onnekkaan maalin ja me luotiin minun mielestä tarpeeksi paikkoja tehdä maali.

– Oulu puolusti uhrautuvasti ja me ei oikein löydetty avaimia tänään. Tulos, ja oikeastaan meidän esitys, on iso pettymys, Tainio päätti.

Hakan ottelut jatkuvat ensi perjantaina, kun se kohtaa vierasottelussa hyvässä vireessä olevan SJK:n.

Kuvat: Jussi Rämä

AC Oulun raportti TÄÄLTÄ.

Ottelun tilastot TÄÄLTÄ.

Ottelun tallenne ja kooste Ruutu+ -palvelusta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT