”Onhan rankkarit tyly tapa lähteä lauluun” – Inter juhli Liigacupin finaalipaikkaa

FC Haka ja FC Inter ratkaisivat lauantaina Liigacupin toisen finaalipaikan.

Ottelun alku oli turkulaisilta erittäin vahva ja valkopaidat olivat selkeästi altavastaajina. Jo kahdeksannella minuutilla vierasjoukkueen vyörytys oli tuottaa tulosta, kun Aleksi Paajanen nousi oikealta laidalta ja miehen tarkka syöttö löysi Benjamin Källmanin maalin edustalta. Viime ottelussa hattutempun iskenyt hyökkääjä sijoitti pallon varmasti maalin, mutta lopulta osuma hylättiin paitsiona.

Mitä pidemmälle ensimmäinen jakso eteni, sitä vahvemmin valkopaidat saivat ottelun hallinnan itselleen. Jos ottelun ensimmäinen 15 minuuttia oli vieraiden, niin ensi jakson viimeinen vartti oli koskilaisten täydellistä hallintaa. Vaarallisia maalipaikkoja Haka ei kuitenkaan saanut luotua. Useimmin maalintekoa pääsi yrittämään Luiyi de Lucas, jonka päähän suuntautuneet keskitykset olivat kuitenkin aavistuksen pitkiä, eikä toppari saanut tarpeeksi tarkkuutta puskuihinsa.

Ensimmäisellä jaksolla ei siis osumia nähty ja näin tauolle siirryttiin 0-0 -tasatilanteessa.

Vierasjoukkue tuli myös toisen jakson alkuun äärimmäisen vahvasti. Haka sai välissä luotua toistaiseksi ottelun vaarallisimman maalipaikkansa kulmapotkusta, mutta parista yrityksestä huolimatta, ei pallo löytänyt tietään verkkoihin. Tämän jälkeen Inter otti jälleen isännän roolin ja vain Aatu Hakalan muutamat huipputorjunnat pitivät lukemat maalittomana.

Haka teki ottelun ensimmäiset vaihdot 57. minuuutilla, jolloin Lee Erwin korvasi Salomo Ojalan ja Seth Saarinen Vigori Gben. Erwin esittelikin vaarallisuuttaan heti kentälle tultuaan, sekä myöhemmin useaankin eri otteeseen.

– Yhdet treenit alla hänellä kahteen viikkoon, joten ei ollut ehkä ihan täydessä kunnossa. Mutta tuli todella hyvin sisään ja toi sitä, mitä hän tuo meille, eli vaarallisuutta sinne boksiin.

– Vielä jäi maali puuttumaan, mutta kyllä se alkaa kohta osumaan, Teemu Tainio totesi luottavaisena ottelun jälkeen.

Tosin kertaalleen Erwin osuikin 0-0 -tasatulokseen päättyneessä ottelussa, kun ratkaisu haettiin lopulta pilkuilta. Skottihyökkääjä sai kunnian aloittaa hakalaisten rangaistuspotkut ja laukoikin pallon verkkoon sellaisella voimalla, että maalivahti Matias Riikosella ei olisi ollut saumaa, vaikka olisi aavistanutkin oikealle puolelle.

Tämän jälkeen valkopaidoista pallon upottivat Donaldo Acka, Janne-Pekka Laine ja Seth Saarinen. Interin pelaajista kaikki viisi olivat onnistuneet pallon pussittamaan, vaikka Aatu Hakala muutamaan otteeseen oli lähellä ehtiä pallon eteen. Kymmenentenä pallon taakse asteli Luiyi de Lucas, jonka yrityksen Riikonen nappasi oikeasta alakulmasta. Peli oli sitä myöden selvä ja Inter juhli pääsyä Liigacupin finaaliin.

Rangaistuspotkukilpailun sankari Matias Riikonen vaihdettiin kentälle 73. minuutilla Walter Viitalan loukattua kätensä.

– Onhan rankkarit tyly tapa lähteä lauluun. Siinä oli toki aiemmin molemmilla omat tonttinsa ottaa voitto.

– Me ei ehkä oltu terävimmällä jalalla tänään. Kyllä ne kaksi viikkoa ilman peliä näkyi vähän joissakin tilanteissa. Sitten taas ne hetket, kun me oltiin hyvin pelin päällä, me saatiin luotua muutamia vaarallisia paikkoja, Tainio analysoi ottelua heti pelin päätyttyä.