Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Elias Collin haluaa näyttää mihin pystyy – ”Meillä on hyvät saumat tällä kaudella”

19-vuotias laitapuolustaja Elias Collin siirtyi tällä kaudella KäPasta FC Hakaan. Collin odottaa pääsevänsä näyttämään taitonsa Veikkausliigassa.

Collin aloitti jalkapallon kaksi vuotta vanhemman isoveljensä vanavedessä.

– Pelasin oman perheeni kanssa ja neljävuotiaana menin ensimmäistä kertaa ohjattuun toimintaan mukaan. Harrastin pienempänä myös telinevoimistelua sekä hieman sählyä ja jääkiekkoa, mutta jalkapallo oli aina ykkösenä, Collin kertoo jalkapallouransa alkuvaiheista.

Nykyään muut harrastukset ovat jääneet vähemmälle, mutta pelimatkoille Hakan bussiin on ilmestynyt uusi ajanviete.

– Tykkään pelata shakkia ja sitä on tullut bussimatkoilla pelattua.

Collin jatkaa Hakan nurmijärveläisperinteitä, sillä Tino Purme on Nurmijärveltä kuten myös viime kauden jälkeen joukkueen jättänyt apuvalmentajana toiminut Mikko Manninen. Collin pelasi suurimman osan junioriajastaan NJS:ssa, kunnes siirtyi KäPan B-junioreihin. Collin nousi myös KäPan edustusjoukkueeseen viime kaudeksi pelaamaan Kakkosta.

– Kaksi vuotta KäPassa olivat todella kehittäviä minulle. Ensimmäisenä vuotena pelasin B-junioreissa ja menin sinä aikana todella paljon eteenpäin. Junioreissakin valmennuksen taso oli erittäin laadukasta ja osaavaa ja arki oli hyvin ammattimainen.

– Hyppäys edustusjoukkueeseen ja miesten peleihin oli tietenkin iso. Peli on paljon fyysisempää, Collin kertoo ajastaan helsinkiläisseurassa.

KäPasta Collinin tie vei Valkeakoskelle. KäPan päävalmentajan paikalta Hakaan siirtynyt Ossi Virta houkutteli nuoren lupauksen mukaansa Koskiin.

– Kauden jälkeen tiesin Ossin olevan tulossa Hakaan ja hän ehdotti, että tulisin tänne testille. Tulin sitten joulukuussa testiin ja vuodenvaihteen jälkeen tein sopimuksen.

Haka oli Collinille ykkösvaihtoehto heti alusta saakka.

– Kauden jälkeen tuli muutamia kyselyitä lähinnä Ykkösen joukkueista, mutta Haka oli minulle koko ajan ensimmäisenä vaihtoehtona. Se oli tosi hyvä päätös ja tähän asti on mennyt hyvin. Valkeakoski on ihan mukavan tuntuinen kaupunki, sekä Valkeakoskella että Nurmijärvellä majaansa pitävä Collin kertoo.

Collin on huomannut jo Kakkosen ja Veikkausliigan eron.

– Vauhti tietenkin kiihtyy, kun tulee Veikkausliigajoukkueeseen. Tempo on kovempi ja ympärillä on paremmat pelaajat. Aikamoinen hyppäys eteenpäin ja alussa siinä meni vähän aikaa totutellessa.

Collinin otteet KäPassa noteerattiin myös Palloliiton konttorissa, kun hän sai viime kesänä ensimmäistä kertaa kutsun nuorten maajoukkueen mukaan. Collin oli mukana myös helmikuussa järjestetyllä maajoukkueleirillä.

– Olin kesäkuussa ensimmäistä kertaa mukana ja syyskuussa pääsin pelaamaan Ruotsia vastaan harjoitusotteluissa. On aina kunnia-asia päästä maajoukkueen mukaan. Siellä pääsee samalla näyttämään osaamistaan ja vertaamaan omaa tasoaan muiden samanikäisten kanssa.

Collin on yksi Hakan tämän vuoden uusista pelaajista. Hän viihtyy parhaiten vasemmalla laidalla joko puolustajana tai wingbackina. Talven peleissä Collin on osoittanut pystyvänsä haastamaan Henri Malundaman pelipaikasta.

– ”Mamba” on varmaan se minun pääkilpailijani. Hän on ottanut minut hyvin vastaan ja antanut minulle paljon vinkkejä pelaamisesta. Hän on ottanut minut hyvin mukaan heti alusta saakka, Collin kehuu.

FC Haka on osoittanut tämän kauden potentiaalinsa eikä ole hävinnyt ainuttakaan ottelua varsinaisella peliajalla. Collin uskoo Hakan menestysmahdollisuuksiin tulevalla kaudella.

– Mielestäni meillä on kilpailukykyinen joukkue. Olemme saaneet talven aikana hyviä tuloksia. Meillä on hyvät saumat näyttää tällä kaudella. Innolla odotan kautta ja pääseväni näyttämään mihin pystyn.

FC Hakan kausi Veikkausliigassa alkaa 2.4., kun se kohtaa paikallisottelussa Ilveksen Tehtaan kentällä.

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT