Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka jahtaa Liigacupin finaalipaikkaa – ”Halutaan mennä loppuun asti!”

OTTELUENNAKON TARJOAA:

Liigacupin välierät käynnistyvät tänään, kun FC Haka kohtaa FC Interin Tampereen Pirkkahallissa kello 17.15 alkaen. Ottelun voittaja jatkaa tälle kaudelle paluun tehneen cup -kilpailun finaaliin, mihin vastustaja selviää maanantaina Seinäjoen Jalkapallokerhon ja FC Hongan välisessä kamppailussa.

Haka selvitti tiensä välierään voittamalla puolivälierässä Ilveksen 2-1. Koskilaisten maaleista tuossa ottelussa vastasivat Atte Sihvonen ja Oliver Whyte. Ottelun jälkeen joukkue pääsi ansaitulle talvilomalle, mutta tällä viikolla Valkeakosken Palloiluhallissa on menty taas lujaa.

– Pikkubreikin jälkeen on menty hitusen kovempaa. Hyvä viikko alla ja saatu pellillisiä juttuja hiottua taas vähän eteenpäin, kertoo päävalmentaja Teemu Tainio.

Valkopaitojen tilanne on tässä vaiheessa kevättä harvinaisen lupaavan tuntuinen. Joukkue on ollut jo kuukauden verran kasassa ja maalivahtiosastoa lukuunottamatta vahvistunut joka osa-alueella. Tainio apujoukkoineen on ajanut sisään uutta pelisysteemiä, mihin niin vanha runko, kuin myös uudet hankinnat vaikuttavat sopivan erityisen hyvin.

– Ehdottomasti on suunta oikea! Varsinkin Liigacupissa me ollaan keskitytty ja tullaan keskittymään ainoastaan omaan peliin, ”Teme” lupaa.

– Vaikka vähän tässä kohtaa joutuu miettimään pelaajien rasitusta ja kenelle minuutteja antaa, niin halutaan mennä loppuun asti. Pokaalin voittaminen kiinnostaa ehdottomasti!

Tainion mukaan joukkue on Veikkausliigaa silmälläpitäen oikeassa vauhdissa. Liigacupin välierään lähdettäessä myös terveystilanne on hyvä, sillä sairastuvalla on ainoastaan Stavros Zarakostas, joka hänkin pääsee pian palaamaan joukkueen mukaan.

Vastustaja Inter raivasi tiensä välierään yllättämällä Kuopion Palloseuran 1-3 Benjamin Källmanin hattutempun siivittämänä. Voitto oli siinäkin mielessä yllätys, koska turkulaiset pääsivät alkusarjoista jatkoon tiukimmalla mahdollisella tavalla, eli lohkokolmosten vertailun toiselta sijalta. Tosipelien alkaessa kone kuitenkin käynnistyi.

– Hakivat Kuopiosta kovan tuloksen, joten kyllä sieltä kova joukkue on tulossa vastaan.

– Siellä on toki uusi valmennus ja uusia pelaajia. Mutta jos mietitään niiden Veikkausliigan loppukautta, niin samat miehet (Petteri) Forssell ja Källman on siellä edelleen tekemässä pahojaan.

Lippuja kello 17.15 alkavaan otteluun pääsee ostamaan sivun oikeasta reunasta löytyvästä ”Osta lippuja” -painikkeesta. Lippuja on saatavilla myös Pirkkahallissa ennen ottelua.
Huom! Liigacupin ottelut eivät sisälly kauden 2022 kausikortteihin.

Kulku otteluun tapahtuu pääovien kautta.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole Ruutu+ -tunnuksia, voit ostaa ne edullisesti Hakan verkkokaupasta ja samalla tuet Hakan toimintaa.

FC Interin otteluennakko.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT