Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

2022 kapteenisto valittu

FC Hakan kapteenisto kaudelle 2022 on valittu ja uutena kapteenina Jacob Bushuen jalanjäljissä aloittaa Hakaa kolme vuotta edustanut Niklas Friberg.

25 -vuotias toppari saapui Valkeakoskelle samaan aikaan Bushuen kanssa vuonna 2019. Nousukaudesta alkaen kapteeninnauhaa kantanut amerikkalainen keskikenttämies ei enää tälle kaudelle jatkanut valkopaidoissa, joten nauha siirtyy nyt yhdelle Hakaa pisimpään edustaneista pelaajista.

– Hienolta tuntuu. Moni muukin olisi voitu valita tähän rooliin, joten suuri kunnia toimia kapteenina. Kyllä Haka on itselle tärkeä seura, jossa on hieno olla mukana!

Varakapteenikseen Fribrg saa puolta pidempään Hakaa edustaneen laitapuolustaja Henri Malundaman, joka aloitti valkopaidoissa jo 2016. Nyt 26 -vuotias ”Mamba” yllätti monet viime kaudella ja pelasi itsensä vakioavaajaksi Veikkausliigassa. Näin sekä peliesitykset ja kokemus, mutta varmasti myös koppihuumori toivat luottamuksenosoituksena varakapteenin viitan harteille.

Jos ”Mamba” osaa viihdyttää pelikavereitaan, niin sitä tekee myös toinen varakapteeni, luottotoppari Luiyi de Lucas, joka täydentää puolustajista koostuvan kapteeniston. De Lucas saapui Valkeakoskelle kesän 2020 siirtoikkunassa ja oli jättää joukkueen viime kauden jälkeen. Lopulta mies päättikin palata joukkueeseen, missä on omien sanojensa mukaan ollut pelaajaurallaan onnellisin.

Siinä missä kapteenisto meni uusiksi, on myös joukkue kokenut samankaltaisen muodonmuutoksen viime kauteen verraten. Joukossa on sopivasti vanhaa runkoa, mutta myös uusia vahvistuksia. Niklas Friberg vaikuttaa olevan tyytyväinen tämänhetkiseen joukkueeseen ja odottaa jo tulevaa kautta innolla.

– Hyvä joukkue, joka on uudistunut viime vuodesta jonkin verran. Kaikki ovat päässeet hyvin sisälle joukkueen pelityyliin ja tapoihin.

– Hyvillä mielin lähdetään parantamaan viime kaudesta!

Uusi kapteeni johdattaa joukkueen seuraavan kerran tositoimiin ensi lauantaina kello 17.15 Pirkkahallissa, kun Haka kohtaa Interin Liigacupin välierissä.

Ottelun liput ovat myynnissä – lisätietoja TÄÄLLÄ.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT