Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Salomo Ojala himoitsee Liigacupin voittoa – ”Haluamme voittaa ja mennä loppuun asti”

FC Haka kohtaa lauantaina Liigacupin välierässä FC Interin. Salomo Ojalan mukaan joukkue on valmiina talven tähän mennessä tärkeimpään otteluun.

Haka palasi tällä viikolla harjoituksiin lyhyen talviloman jälkeen. Ojalan mukaan joukkueen valmistautuminen kohti lauantain välierää on sujunut hyvin.

– Joukkueessa on erittäin hyvä fiilis. Treeneissä on ollut hyvä tekemisen meininki ja pelit ovat sujuneet talvella hyvin.

Haka on pelannut vahvan talven raivaten tiensä Liigacupin välieriin ja pelaten tappioitta koko alkuvuoden. Hyvin sujuneet pelit tuovat samalla luottamusta prosessin toimivuuteen.

– Hyvät tulokset ovat tietenkin aina tärkeitä, ja niihin pelaajana aina pyritään ja niitä halutaan. Olemme saaneet joukkueen ajoissa kasaan ja olemme jo jonkin aikaa pystyneet treenaamaan kuvioita kuntoon. Uusienkin pelaajien kanssa alkaa kemia löytyä, Ojala kertoo.

Ojala on saanut täksi kaudeksi osaksi uusia miehiä rinnalleen. Logan Rogerson oli jo viime kaudelta tuttu, mutta Stavros Zarokostas ja Lee Erwin ovat liittyneet mukaan talven aikana. Ojalan mukaan Hakalla on koossa iskukykyinen hyökkäys.

– Meillä on monipuolinen hyökkäyskalusto. Meillä on erityyppisiä pelaajia, jotka mahdollistavat erilaisten pelitapojen käytön. Jokaisella on vähän eri vahvuudet ja ne sopivat hyvin yhteen.

Haka on hionut talven aikana uutta pelitapaa, josta viitteitä on nähty talven peleissä.

– Pelitapa on hieman muuttunut. Nyt yritämme edetä systemaattisemmin maata pitkin erilaisten kuvioiden ja kombinaatioiden kautta. Viime kausina hyökkäyspelaaminen on ollut suoraviivaisempaa, mutta nyt meillä on paljon erilaisia hyökkäysmalleja joiden avulla hyökkäämme, avaa Ojala.

– Näen, että pelitapamme sopii minulle hyvin. Olen hyvä pelaamaan maata pitkin ja kombinaatioissa. Pystyn pelaamaan joko kymppipaikalla tai toisena kärkipelaajana.

Lauantaina Haka kohtaa Pirkkahallissa Liigacupin välieräottelussa FC Interin.

– Tiedämme menneiltä vuosilta millainen joukkue Inter on ja tiedämme miten he pelaavat. He tykkäävät pitää palloa ja edetä syöttökuvioiden avulla. Myöhemmin viikolla varmaan tutustumme Interiin entistä tarkemmin.

Toisessa välierässä kohtaavat SJK ja FC Honka. Ojalan silmissä siintää Liigacupin pokaali.

– Haluamme voittaa ja mennä loppuun asti. Voittojen takia tätä pelataan ja siihen pyritään.

FC Hakan ja FC Interin välinen Liigacupin välierä pelataan lauantaina 12.3. Pirkkahallissa kello 17.15 alkaen. Lippuja pääsee ostamaan sivun oikeasta reunasta löytyvästä ”Osta lippuja” -painikkeesta. Lippuja on saatavilla myös Pirkkahallissa ennen ottelua. Huom! Liigacupin ottelut eivät sisälly kauden 2022 kausikortteihin.

Kulku otteluun tapahtuu pääovien kautta.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT