Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Oliver Whyte haluaa taistella mitalista – ”Olemme oikeassa suunnassa”

FC Hakan pelaajat vetävät tällä hetkellä hieman happea ennen loppukauden tärkeitä otteluita. Oliver Whyten mukaan joukkue lähtee Mestaruussarjaan taistelemaan mitalista ja paikasta eurokentille.

Whyte oli Hakan sankari viikonlopun FC Lahti-ottelussa, kun hän viimeisteli ottelun ainoan maalin. Whyte otti taitavasti Tino Purmeen nappisyötön haltuun ja sijoitti pallon etukulmasta sisään.

– Se on yksi sellaisista tilanteista, kun maalivahti ei välttämättä odota pistäväsi palloa etukulmasta, mutta ajattelin yrittää puristaa sen siitä välistä ja onneksi se meni, Whyte kertaa osumaansa.

– Pelillisesti se ei ollut meiltä mikään paras peli, mutta siitä huolimatta pystyimme ottamaan siitä tuloksen. Se kertoo joukkueesta paljon, että huonommallakin pelillä pystymme voittamaan vastustajia, Whyte jatkaa.

Haka vetäytyi tiistaina pienelle lomalle lataamaan akkuja ennen loppukauden tärkeitä koitoksia. Tauko tulee hyvään paikkaan.

– Nyt meillä on hyvää aikaa levätä ja nollata päätä hiukan. Pieni lepo tekee hyvää ennen tärkeää loppukautta.

Hakan peli on loksahtanut kauden edetessä erinomaisesti kohdilleen ja siitä parhaimpana osoituksena, että Haka keräsi yhdessä HJK:n kanssa eniten pisteitä runkosarjan toisella puolikkaalla. Whyten mukaan samaa tahtia lähdetään jatkamaan Mestaruussarjaan.

– Joukkueessa on tällä hetkellä erittäin positiivinen tunnelma. Saavutimme eniten pisteitä runkosarjan toisella kierroksella, joten olemme oikeassa suunnassa. Tästä on hyvä lähteä Mestaruussarjaan tavoittelemaan menestystä.

Haka sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja petasi samalla itselleen herkulliset lähtöasetelmat Mestaruussarjaan. Kolmantena oleva FC Honka on neljän pisteen päässä ja toisaalta viidentenä olevaan FC Interiin on viiden pisteen hajurako. Hakan katse onkin suunnattu eteenpäin eikä taaksepäin kannata vilkuilla.

– Kolme edellä olevaa joukkuetta ovat kovia, mutta olemme osoittaneet pystyvämme voittamaan heitä. Kunhan teemme oman hommamme, niin pystymme toivottavasti laittamaan Hongalle painetta ja taistelemaan kolmannesta paikasta.

Jos on joukkue iskussa, niin myös Whyte on osoittanut pääsevänsä huippukuntoon kauden tärkeimpään aikaan.

– Joukkueessa on loistava henki ja olen nauttinut olostani. Elokuussa minulla oli pelillisesti vähän vaikeampaa, mutta nämä syyskuun ottelut ovat menneet jo paremmin. Kaikki näyttää hyvältä tällä hetkellä.

Mestaruussarja alkaa Hakan osalta 28.9., kun se kohtaa vieraskentällä FC Interin. Mestaruussarjan ensimmäinen kotiottelu pelataan Tehtiksellä sunnuntaina 2.10. klo 16.00, kun SJK saapuu Seinäjoelta valkeakoskelaisten vieraaksi. Ottelu on perhetapahtuma ja myynnissä on perhelippuja hintaan 25€. Luvassa paljon koko perheen ohjelmaa, pysy kuulolla ja osta liput otteluun täältä!

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT