Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Oiva Laaksonen valmiina toiseen kauteensa – ”Ei ole enää sellaista tulokkaan painetta”

FC Hakan 18-vuotias oma kasvatti Oiva Laaksonen debytoi viime kaudella Veikkausliigassa pelaten kolmessa ottelussa ja avaten myös maalitilinsä Veikkausliigassa. Tulevalla kaudella Laaksonen haluaa kasvattaa omaa rooliaan.

Laaksonen aloitti muun joukkueen tavoin valmistautumisen ensi kauteen joulukuussa joukkueen palatessa yhteisharjoituksiin. Haka ehti pelata kolme harjoitusottelua, joista tuloksena oli tappiot, mutta muuten Laaksonen oli tyytyväinen joulukuun antiin.

– Siinä oli hyvät pari viikkoa treenaamista ja muutama peli. Peleissä kävi vähän huonosti, mutta tammikuussa mennään uudella voimalla, Laaksonen toteaa.

Vaikka vuosi päättyi tappiollisesti, niin Laaksonen ei ole tilanteesta huolissaan.

– Ei se huolestuta. Uusi jengi, paljon junnuja emmekä ole ehtineet vielä treenata paljoa yhdessä. Uskon, että saamme pelin toimimaan ensi kautta varten.

Viime kaudella Laaksonen pääsi jo maistamaan Veikkausliigan arkea ja toivoo pystyvänsä ottamaan entistä isompaa roolia ensi kaudella.

– Sellaisilla tavoitteilla lähdetään, että olisi ainakin kokoonpanopaikka. Ei välttämättä avauksessa, mutta pääsisi ainakin penkille ja siitä sitten tulisi välillä sisälle.

Tulevaan kauteen Laaksonen pääsee lähtemään vuoden kokeneempana ja valmiimpana.

– Kyllä se tuntuu paljon helpommalta, kun on päässyt jo vähän pelaamaan ja huomannut, ettei se niin erikoista olekaan. Sai tehtyä avausmaalinkin pois alta, niin siitä on lähtenyt se tietty paine. Ei ole enää sellaista tulokkaan painetta, Laaksonen arvioi.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT