Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Matka jatkuu” – Jami Kyöstilä ei jatka Hakassa

Kaikki hienot tarinat tulevat joskus päätökseen, kuten nyt Jami Kyöstilän matka FC Hakan paidassa. Jo vuonna 2015 ensiesiintymisensä Hakan paidassa tehnyt laitapuolustaja jättää Tehtaankentän haikein, mutta hienoja muistoja täynnä olevin mielin.

– Tehtiksestä on ehtinyt syntyä jo toinen koti, joten toki on haikeaa jättää heipat ainakin tässä kohtaa. Haka vuosien aikana on kuitenkin ehtinyt syntymään niin paljon hyviä muistoja, joita on todella ilo muistella jälkeenpäin!

Kyöstilä oli viime kauden joukkueesta pisimpään Hakaa edustanut pelaaja. Matkan varrelle mahtuu seuran paluu takaisin Veikkausliigaan, sekä paljon muita hienoja muistoja. Päällimmäiseksi mies nostaa kuitenkin ihmiset.

– Parhaat asiat Hakassa on ehdottomasti yhteisö, joka on koko Hakan takana. Se saa tuntemaan kuuluvansa johonkin isompaan, kuin pelkästään futisjoukkueeseen. Tämän yhteisön ansiosta Haka pelaa siellä, missä kuuluukin, eli Veikkausliigassa. Se on asia mistä saa olla ylpeä!

– Mä oon päässyt päivittäin työskentelemään useiden mahtavien tyyppien kanssa, joten iso kiitos ehdottomasti aivan kaikille näistä vuosista.

– Erityisesti kirkkaimpia muistoja nousee nimistä ”Mikkis” Latosaari, joka otti mut nuorena joukkueeseen upeasti vastaan. ”Jallu” Jalava puolestaan usean vuoden ajan oli aina auttamassa, mitä ikinä tarvitsinkaan. Jacob Bushuen kanssa jokainen on valmis seuraavaan taisteluun milloin vain.

Jamin jälkeen joukkueen konkariksi nousee Henri Malundama. ”Puolustajaveljekset” pelasivat kaikkiaan neljä kautta Ykköstä ja kaksi kautta Veikkausliigaa yhdessä, joten ymmärrettävästi myös hän nousee Kyöstilän listalla esiin.

– ”Mamban” kanssa oltiin pitkään samassa kopissa ja hän jakaa päivittäistä iloa tehtiksellä toivottavasti vielä pitkään. Tila loppuu kesken, joten kaikille lopuille nöyrä kiitos!

Lammilla syntynyt Kyöstilä pelasi vuonna 2015, 19 -vuotiaana, FC Hakan ja FC Hämeenlinnan A-juniorien yhteisjoukkueessa. Miehen otteet vakuuttivat sen verran, että ensimmäinen näytönpaikka edustukseen tuli tuolla kaudella, kun mies juoksi vaihdosta kentälle Turun Palloseuraa vastaan 66. minuutilla 10. lokakuuta.

Sopimus edustukseen syntyi seuraavalle kaudelle ja sen jälkeen vuodet Valkeakoskella ovat jättäneet mieheen pysyvän jäljen, sekä kasvattaneet niin pelaajana, kuin ihmisenä.

– Erityisesti olen oppinut termit Henki, Asenne, Kunnia ja Arvot. Kun ne ovat kunnossa, kaikki on mahdollista niin pelissä, kuin elämässä.

Tällä hetkellä puolustajalla ei ole vielä sopimusta mihinkään joukkueeseen, ja muutoinkin suunnitelmat tulevan suhteen hieman auki.

– Suunnitelmat tulevalle on vielä avoinna, mutta Tehtiksellä varmasti nähdään vielä, mies vihjaa salaperäisesti.

Kyöstilä pelasi valkopaidoissa kaikkiaan 123 virallisessa ottelussa tehden niissä kolme maalia. Mies opittiin tuntemaan kuntoihmeenä ja todellisena Tehtiksen taistelijana, joka jätti jälkensä myös kannattajien sydämiin. Tästä osoituksena Chopeen malja, minkä mies pokkasi Veikkausliiga -kauden 2020 päätteeksi kannattajien äänestämänä kauden pelaajana.

– Kiitos kaikille kannattajille näistä vuosista ja aivan huikeasta tuesta, jota olen aina saanut. Iso kiitos myös seuralle hienosta työstä, joka on mahdollistanut Hakan uuden nousun.

– Kiitos myös pelikavereille ja kaikille taustoille. Kaikkien teidän ansiosta futis on ollut kaikki Haka -vuodet siistiä ja unohtumatonta aikaa. Matka jatkuu, mutta ehdottomasti jutellaan kun nähdään taas.

– Kaikkea parasta Haka-yhteisölle nyt ja aina!

Kiitos myös sinulle Jami! Sun mukana ei poistu ainoastaan yksi pelaaja ja huikea persoona, vaan myös osa Hakan uuden nousun identiteettiä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT