Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ilveksessä esiintynyt puolustaja Hakaan

FC Haka ja puolustaja Vigori Gbe ovat allekirjoittaneet 1+1 -mallisen pelaajasopimuksen. Norsunluurannikolta kotoisin oleva 19 -vuotias Gbe pelasi viime kaudella Ilveksen riveissä Veikkausliigaa 16 ottelussa.

Viime kaudelle Suomeen saapunut pelimies alkoi saada vastuuta loppukaudesta enemmän ja tuolloin myös koskilaiset iskivät silmänsä häneen.

– Kiinnitimme huomion loppukauden peleissä, joissa hän sai vastuuta, kertoo FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen.

Päävalmentaja Teemu Tainio näkee, että miehellä on paljon enemmän annettavaa, kuin viime kaudella nähtiin.

– Ensimmäinen kausi Veikkausliigassa pitää sisällään omat haasteensa ihan kommunikoinnista(kielitaito) lähtien, joten toivottavasti yhdessä saamme hänen kehitykseen ison askeleen eteenpäin.

– Potentiaalinen pelaaja, jonka vahvuudet ja kehityskohteet on tiedossa. Uskomme, että hänestä on meille paljon apua tulevalle kaudelle.

Haka tiedotti viime viikolla, että oikeana laitapuolustajana ja wing-backina vuosia pelannut Jami Kyöstilä ei jatka joukkueessa, joten tuolle tontille kaivattiin lisää leveyttä.

– Me tarvittiin leveyttä laitapuolustaja- ja wing-back -osastolle. Vigori pelasi Veikkausliigaa jo viime vuonna, joten sopeutuminen on nyt helpompaa, Tainio näkee.

Valkopaidat aloittivat valmistautumisen tulevaan liigakauteen jo joulukuussa. Joukkueen mukana oli liuta testimiehiä, mutta toistaiseksi yhdenkään kanssa ei ole tehty sopimusta. Osa heistä on kuitenkin edelleen mukana ja myös uusia vaihtoehtoja tulee tällä viikolla mukaan treeneihin.

Puolustukseen haetaan leveyttä myös vasemmalle laidalle, sekä lisäksi toppariosastolle. Olli Huttusen mukaan myös yläkertaan on haku päällä.

– Tammikuun aikana saamme sitten testiin keskikentän ja hyökkäyksen pelaajia, aika näyttää päästäänkö ratkaisuihin.

FC Hakalla on Vigori Gben myötä kasassa 18 sopimuspelaajaa:
Mika Hilander, Aatu Hakala, Kalle Kohonen, Seth Saarinen, Eero-Matti Auvinen, Niklas Friberg, Henri Malundama, Topias Listo, Atte Sihvonen, Tino Purme, Donaldo Acka, Oiva Laaksonen, Janne-Pekka Laine, Miro Salminen, Salomo Ojala, Jesse Huhtala, Logan Rogerson ja Vigori Gbe.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT