Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Nuoret Konsta mervelä ja Thomas Saarinen jatkavat Hakassa myös ensi kaudella

FC Haka on kiinnittänyt kaksi tulevaisuuden nimeä, kun Konsta Mervelä ja Thomas Saarinen allekirjoittivat vuoden jatkosopimukset seuran kanssa. Mervelän kohdalla kyseessä on jo edellisessä sopimuksen olleen option käyttö ja Saariselle puolestaan kirjattiin uusi sopimus.

18 -vuotiaat pelurit ovat pääasiassa pelanneet Akatemian riveissä, mutta molemmat pääsivät tekemään myös Veikkausliiigadebyyttinsä FC Honkaa vastaan pelatussa Mestaruussarjan ottelussa lokakuun puolivälissä.

Akaalainen Mervelä aloitti jalkapallon kotikaupunkinsa TP-49:n junioreissa, mutta on jo pitkään ollut Hakajunioreiden valmennuksessa ja kokeekin jatkon kasvattajaseurassa mieluisaksi.

– Mietteet oli hyvät tietenkin! Kyllä täällä kelpaa olla omassa kotiseurassa. Hieno nähdä mitä ens kausi tuo tullessaan itselle ja joukkueelle.

Mies kokee, että ensimmäinen kausi edustuksen matkassa oli haastava, mutta opettavainen ja uskoo, että hänestä on pelaajana vielä paljon parempaan.

– Nyt tiedän, mitä tää taso vaatii ja mitä ite pitää muuttaa ja parantaa, että sille tasolle päästään. Akatemia oli kuluneella kaudella hyvä lisä, että pääsee pelaa 90-minuuttisia säännöllisesti.

– Seurassa on niin hienoja ja auttavaisia ihmisiä, että apua kehitykseen saa jatkuvasti. Oon kehittynyt tajuamaan jalkapallosta enemmän ja ymmärtämään taktista puolta, siitä kiitokset meidän valmennustiimille.

– Ja kyllä kaikinpuolin kovalla tahdilla jokapäiväinen tekeminen vie eteenpäin mua kaikessa jatkuvasti.

Saarinen puolestaan saapui Valkeakoskelle Helsingistä FC Kiffenistä, minne mies siirtyi HJK:n junioreista. Syntyjään pälkäneläinen Saarinen on niinikään innoissaan jatkosta Hakassa ja odottaa jo toista kauttaan valkopaitojen riveissä innolla.

– Todella kiitollinen, että saa jatkaa, ja erittäin innoissani lähdössä toiseen kauteen joukkueen kanssa. Haluan, että kaudesta tulee vielä parempi, kuin edellisestä.

– Kehityin todella paljon pelaajana. Opin niin paljon uusia juttuja jalkapallosta ja myös henkisesti tuli kasvettua paljon vuoden aikana. Ikinä ei ole kuitenkaan valmis, joten sormet syyhyten odotan seuraavan kauden alkua, että pääsee hommiin taas.

Akatemian valmentajana toimivalla Ossi Virralla on molemmista herroista hyvää sanottavaa.

– Konsta on keskikentän eri rooleissa pelaava työmyyrä ja vahvuudet tulee esiin puolustuspelaamisessa. Konsta on myös aktiivinen ja rohkea pallollisessa pelissä ja kehittynyt siinä erityisen paljon kuluneen vuoden aikana, joka näkyi muun muassa Akatemian loppukauden peleissä Konstan maaleina, maalisyöttöinä ja peliä edistävissä ratkaisuissa.

– Thomas on topparina isokokoinen ja vahva ja erinomainen pääpelissä ja myös hyvä molempien päiden erikoistilanteissa. Thomasin pallolinen peli kehittyi huimin harppauksin tämän vuoden aikana ja siitä on hyvä rakentaa tulevaisuuteen. Thomasin kohdalla on myös mahdollista, että hänet löytää jatkossa hyökkäyspään rooleissa.

– Molemmat, sekä Konsta että Thomas, ovat ihmisinä huipputyyppejä, aina positiivisia toisia kohtaan, haluavat oppia ja kehittyä ja tekevät kovasti töitä tämän eteen.

Akatemia tärkeä osa Hakan pelaajapolkua

Hakajunioreiden alla toimiva Akatemia on ollut toiminnassa vasta vuoden, mutta Virta näkee toiminnan lähteneen erinomaisen hyvin liikkeelle.

– Edustuksen ja Akatemian yhteistyö on toiminut hyvin. Meiltä on edarista päässyt hakemaan akatemiasta minuutteja vähemmälle peliajalle jääneitä pelaajia ja Akatemiasta on päässyt pelaajia haistelemaan edarin treenivauhtia ja talvella myös pelaamaan pre-seasonilla. Ja tosiaan loppukaudesta Konstan ja Thomasin debyytit olivat hieno asia.

– Akatemia on vasta ensimmäistä vuotta pystyssä, joten siihen nähden mennyt kausi oli super onnistunut. Kehitettävää on kuitenkin ilman muuta runsaasti.

Vaikka akatemiajoukkue on viimesin ja konkreettisin ponnahduslauta edustukseen, niin Virta muistuttaa ettei juniorivalmennusta saa unohtaa matkalla huipulle.

– Akatemia on yksi yksittäinen vaihe pelaajien kehityksessä kohti edustusta ja sitä edeltää erittäin tärkeässä roolissa lasten ja nuorten valmennus, johon panostamalla voidaan vaikuttaa todella paljon siihen millaisia pelaajia Akatemiaan ja edustukseen tulee tulevaisuudessa.

– Mutta, kun kaikilla tasoilla Akatemian ja juniorivalmennuksen päivittäistä toimintaa saadaan vietyä eteenpäin, niin uskon ja toivon, että se näkyy tulevaisuudessa myös siinä, että saadaan lisättyä oman kylän pelaajien määrää edustuksessa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT