Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Niklas Fribergillä hyviä muistoja Musariottelusta – ”Se on jäänyt mieleen”

Työväen Musiikkitapahtumat, eli tuttavallisemmin Musarit, elävöittävät Valkeakosken katukuvaa keskiviikosta lähtien. Musariviikko päättyy sunnuntaina, kun FC Haka isännöi perinteisessä Musariottelussa sarjajohtaja KuPS:aa.

Laulu raikaa keskiviikosta lähtien ja Musarit päättyvät sunnuntaina Tehtaan kentälle, kun Hakan ottelun yhteydessä vietetään koko perheen tapahtumaa. Hakan kapteeni Niklas Fribergillä on hyviä muistoja Musariottelusta.

– Vuonna 2019 oli mukava mennä Musareille, kun emme olleet siinä vaiheessa hävinneet sarjassa peliäkään ja olimme aiemmin lauantaipäivällä voittaneet oman ottelumme. Silloin oli hyvät esiintyjät, hyvät kelit, voitto ja paljon tuli pelin jälkeen iloisia ihmisiä juttelemaan. Se on jäänyt mieleen, Friberg kertoo.

Edellisessä kotiottelussa yli 2000 katsojaa saivat ilonhetkiä, kun Haka voitti viimeisen sekunnin maalilla FC Interin ja Friberg ennakoi viihdyttävää kamppailua myös sunnuntaina.

– Tulee varmasti mukava matsi katsojille. Olemme sarjassa hyvissä asemissa ja KuPS on tasokas vastustaja. Vastakkain ovat kaksi hyvää joukkuetta. Uskon ja toivon, että Tehtikselle tulee paljon yleisöä. Me pelaajat toivotamme katsojat sankoin joukoin tervetulleeksi peliin, kapteeni heittää haasteen yleisölle.

KuPS on jyrännyt vahvasti tällä kaudella, mutta Haka on osoittanut pystyvänsä pistämään sarjakärjelle kapuloita rattaisiin. Joukkueiden ensimmäinen liigakohtaaminen Kuopiossa päättyi kotijoukkueen niukkaan 2-1-voittoon, mutta erityisesti toisella puoliajalla Haka pisti KuPS:n tiukoille ja tasapelipiste kilpistyi loppuhetkillä ylärimaan. Muutama viikko sitten Suomen Cupin ottelussa Haka nousi kahdesti tappioasemasta tasoihin, mutta lopulta KuPS eteni jatkoon rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Fribergin mukaan edelliskohtaamiset antavat uskoa tulevaan otteluun.

– Se ruokkii itseluottamusta ja fiilistä, kun olemme nähneet pystyvämme pärjäämään heitä vastaan ja pelit ovat olleet pienestä kiinni. Odotan tasaväkistä peliä ja pienet asiat ratkaisevat.

Haka pääsee valmistautumaan rauhassa ja hyvistä lähtökohdista tulevaan kamppailuun, kun taas KuPS taistelee Konferenssiliigan karsinnoissa Moldovassa vielä torstaina. Hakalla onkin oiva mahdollisuus iskeä.

– Meillä on hyvät saumat ottelussa. KuPS on laadukas joukkue eikä ole turhaan sarjan kärjessä. Heillä on kuitenkin viikolla europeli ja aika lyhyt palautumisaika ja sen on pakko vaikuttaa jollain tavalla. Me olemme hyvässä vireessä ja meillä on hyvät mahdollisuudet. Cupissa se oli pienestä kiinni ja voimme lähteä hyvillä fiiliksillä peliin, ennakoi Friberg.

FC Hakan ja KuPS:n ottelu pelataan sunnuntaina 31.7. kello 15.00 alkaen. Ottelu toimii samalla Musareiden lastentapahtumana. Lisätietoja pelin tapahtumista ja lipunmyynnistä löydät täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT