Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Elias Mastokangas loppukaudeksi Hakaan

Kesän siirtoikkuna on ollut jo tovin auki, mutta FC Hakan osalta sillä rintamalla on ollut hiljaista. Teemu Tainio ja seurajohto ovat toki vihjanneet, että jotain liikennettä on odotettavissa, ja nyt tuo salaisuuden verho aukeaa, kun hyökkäävä keskikenttäpelaaja Elias Mastokangas siirtyy Valkeakoskelle FC Interistä loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

21 -vuotias Mastokangas kykenee pelaamaan myös laidalla, joten mies tuo paitsi leveyttä hyökkäykseen myös enemmän vaihtoehtoja valmennukselle.

– Hän tuo meille vaihtoehtoja hyökkäyspäähän. Me ollaan kaivattu luovuutta ja oveluutta sinne ja ”Mastolta” molemmat löytyy, Tainio kertoo.

Lupaavan keskikenttäpelaajan läpimurtoa on odotettu jo muutaman vuoden, mutta toistaiseksi sitä ei Kaarinan Poikien kasvatille ole Interissä tapahtunut. Viime kauden mies vietti niinikään lainalla IFK Mariehamnin riveissä, missä vastuuta tulikin ja sen seurauksena myös kolme maalia. Paluu Interiin tälle kaudelle ei kuitenkaan ole tuonut riittävästi vastuuta ja näin edessä on jälleen vauhdin hakeminen uusista maisemista. Taino näkee, että miehessä on vielä paljon enemmän ulosmitattavaa, kuin nyt on nähty.

– Muutama vaikeampi kausi, mutta olen sitä mieltä, että hän ei ole päässyt pelaamaan vahvuuksillaan.

– Hän on myös loistava persoona, mikä on niin ikään tärkeää meille.

Kovin tavoittein ja suurin odotuksin tälle kaudelle Turkuun palannut ”Masto” on päässyt pelaamaan vain viidessä Veikkausliigaottelussa, joten on ymmärrettävää, että eteenpäin haluava pelaaja kaipaa lisää vastuuta ja minuutteja kehittyäkseen.

– Todella vaikea alkukausi takana. Peliaikaa ei ole paljoa tullut, vaikka olen ollut koko ajan täydessä kunnossa. Näytönhalut ovat kyllä ihan huipussaan loppukaudeksi.

Tämän kauden Hakan peli on pistänyt miehen silmään positiivisesti ja hän haluaakin olla auttamassa joukkuetta pitämään yllä nykyinen hyvä vire loppuun asti.

– Odottavaisin mielin saavuin tänne. Oon katsonut, kun täällä pelataan viihdyttävää ja maalirikasta futista, niin huikeata tulla mukaan ja auttaa taistelussa kärkisijoista.

– Ensin haluan auttaa joukkuetta voittamaan pelejä, mutta sen jälkeen tietysti itseltäni haluan tehoja myös.

Myös Hakassa Mastokangas on otettu hyvin joukkueeseen sisään ja mies kehaiseekin uusia pelikavereitaan, sekä odottaa innolla, että pääsee tulevissa otteluissa tositoimiin.

– Todella hyvin olen päässyt joukkueeseen mukaan. Taustoista pelaajiin jokainen on ottanut hienosti vastaan ja on ollut helppoa sopeutua joukkoon. Joukkueessa on todella taitavia ja intohimoisia pelaajia, mikä on näkynyt myös kentällä.

– Nyt todella odottavin mielin kohti KuPS -ottelua!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT