Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Niilo Mäenpää: Ouluun lähdetään makeilla fiiliksillä

Miesten Ykkösen kausi ylitti viime kierroksella puolivälinsä. Tammisaaressa vierailleen Hakan kohtaloksi koitui 80 peliminuutin jälkeen koittanut musta hetki, jolloin EIF iski muutaman minuutin sisään kaksi maalia ja voitti ottelun maalein 2-1.

Tammisaaresta Hakan matka jatkuu maanantaiksi lähes 700 kilometriä pohjoisemmaksi, sillä edessä on kauden ainoa ottelu AC Oulun vieraana. Matsien välissä joukkue on ehtinyt totta kai poikkeamaan myös kotoisella Tehtiksellä.

– Nyt ollaan päästy pitkästä aikaa treenaamaan kunnolla. Reeneissä ollaan menty tosi kovaa ja haettu fiilistä pienpelien avulla, Hakan keskikenttämies ja Kiertokapulan nimikkopelaaja Niilo Mäenpää kertoo perjantain harjoitusten jälkeen.

Edelliskierroksella kärsitty tappio ei kalva enää mieliä, vaan Hakan joukkueessa koko kauden vallinnut hyvä joukkuehenki on pysynyt korkealla myös vaikeampina hetkinä.

– Ouluun lähdetään makeilla fiiliksillä. Viimeksi sieltä taidettiin tulla kolmen pisteen kanssa takaisin etelään. Se on tavoitteena nytkin, Mäenpää miettii.

Hakan keskikentän nuoren moottorin pää toimii terävänä kentän lisäksi myös kentän ulkopuolella, sillä muistikuvat viime kesältä ovat oikeat. Haka haki pisteet Oulusta viime kauden ainoalla Oulun vierailulla lukemin 2-1. Tuolloin Hakan maaleista vastasivat Eetu Kaipio ja voittomaalin toisen jakson lisäajalla Joni Mäkelän syötöstä tuikannut Erkka Helminen.

Kun historian lehtiä käännellään tarpeeksi taaksepäin, voidaan todeta, että nykyisellä Ykkösen visiitillä Haka ei ole hävinnyt AC Oululle kertaakaan Oulussa. Kaudella 2014 Raatin stadionilla pelattiin maaliton tasapeli ja kaudella 2013 voitto haettiin etelään maalein 1-0.

Alkukesästä pahaan kuntoon Rock-keikan jäljiltä jäänyt Raatin nurmi on jälleen pelikunnossa ja siihen liittyy myös Mäenpään yksi toiveista maanantaille.

– Oulussa on kyllä hieno stadion. Toivottavasti luonnonnurmi on myös hyvässä kunnossa, Mäenpää haaveilee.

Voitto Raatista on tietenkin Hakan tärkein tavoite maanantaina. Hakan päävalmentaja Kari Martonen kertoi edellisen AC Oulu -kohtaamisen yhteydessä  fanittavansa sitä tapaa, jolla Oulu jalkapalloa pelaa – eikä vähiten sen takia, että Haka pyrkii pelaamaan varsin samalla tyylillä, eli etenemään lyhyin syötöin ja maata pitkin. Pelillinen haaste maanantaina on kova.

– Oululla on hyvä ja taitava joukkue kasassa. Kyllä meidän täytyy loistava matsi pelata, että pisteet pakataan meidän mukaan, Mäenpää tietää.

Hakan pelin ytimeen on muodostunut kauden mittaan vahva kolmikko, kun Mäenpään rinnalle on istutettu Hakan oma kasvatti Anton Popovitch sekä kokenut uusiseelantilainen pelimies Chris James. Vaikka kolmikon otteet ovatkin olleet jo nyt pääasiassa hyviä, lupailee Mäenpää vieläkin parempaa nähtäväksi.

– Me ollaan ”Popon” kanssa nuoria ja nälkäisiä kavereita ja Chris tuo siihen mukaan kokemusta ja johtajuutta. Yhteinen sävel alkaa vähitellen löytymään ja vielä parempaa on varmasti luvassa, Mäenpää paaluttaa lopuksi.

AC Oulun ja Hakan välinen Ykkösen ottelu alkaa Raatin stadionilla Oulussa maanantaina 25.7. kello 18.30. Hakan seuraava kotiottelu pelataan musarilauantaina 30.7. GrIFK:a vastaan. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 14.00 ja sitä edeltää Hakan ja valkeakoskelaisen jalkapallon hyväksi käytävä taidehuutokauppa Tehtiksen Paviljongissa kello 12.00 alkaen.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT