Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka matkustaa AC Oulun vieraaksi

7Haka pelaa toisen peräkkäisen vieraspelinsä, kun se matkustaa AC Oulun vieraaksi maanantaina pelattavaan otteluun. Pisteet olisivat Hakalle nousutaistelun kannalta äärimmäisen tärkeät.

Viime viikonloppuna Haka koki kirvelevän tappion EIF:lle vieraissa. Hakan päävalmentaja Kari Martosen mukaan tappio on pyyhitty harjoituskentällä pois mielestä.
– Olemme saaneet hyvän harjoitusviikon alle ja päässeet sinuiksi luonnonnurmen kanssa, Martonen valottaa joukkueen valmistautumista.

Haka on menettänyt kahdessa edellispelissä arvokkaita pisteitä loppuhetkillä. Ensin Jaro tuli Tehtaan kentällä tasoihin neljännellä lisäaikaminuutilla ja viimeksi EIF:iä vastaan 1-0 johto vaihtui 1-2 tappioon viimeisen kymmenminuuttisen aikana.

Maanantainen vastus AC Oulu on tällä hetkellä sarjassa toisena viisi pistettä Hakaa edellä. Kärkijoukkue JJK on Hakaa seitsemän pistettä edellä, mutta voitot ovat ensiarvoisen tärkeitä tasaisessa sarjassa. Oululaiset aloittivat kauden yskähdellen, mutta nyt kasassa on kuusi peräkkäistä tappiotonta ottelua joista viisi on voittoja. Kauden aiemmassa kohtaamisessa Tehtaan kentällä pisteet tasattiin 2-2-numeroin.
– Oulun pelejä on katseltu ja heidän pelinsä on parempaa kuin alkukaudella. He ovat löytäneet peliinsä juonen ja meidän täytyy löytää tasapaino alusta loppuun saakka.

AC Oulu on iskenyt yhteensä 29 maalia tällä kaudella, joka on eniten koko Ykkösessä. Aristote Mboma pitää Ykkösen maalipörssin kärkipaikkaa 10 osumalla, mutta Martonen tiedostaa keinot miten vastustajan hyökkäyspeli saadaan tyrehdytettyä.
– Puolustussuuntaan meidän täytyy saada estettyä Oulun pelinrakentelu ja pakotettava heidät pelaamaan heille epätyypillistä peliä. Keskikentän keskustamme on oltava valmiina taistelemaan ja rikkomaan vastustajan peliä koko ottelun ajan.

Hakan pelaajatilanne on hyvä. Pari edellisottelua missannut MacPherlin Dudu on edelleen sivussa kokoonpanosta.
– Oulu-peli tulee hänelle vielä liian aikaisin, mutta toivottavasti hän olisi jo seuraavassa Grani-pelissä mukana, Martonen avaa Dudun tilannetta.

AC Oulun ja Hakan välinen ottelu pelataan maanantaina kello 18.30 alkaen. Ottelua on mahdollisuus seurata suorana lähetyksenä Fanseat.com-sivuilta. Hakan seuraava kotiottelu pelataan Työväen Musiikkitapahtumien yhteydessä lauantaina 30.7., kun Tehtaan kentälle tulee vieraaksi Grankulla IFK. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 14.00.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT