Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Musaripeleissä on aina erityinen tunnelma

Valkeakosken kesä herää eloon viimeistään kuluvan viikon lopulla, kun Työväen musiikkitapahtuma, eli tuttavallisemmin Musarit, alkavat. Tapahtumia riittää ympäri Valkeakoskea, mutta Tehtaan ympäristö on perinteiseen tapaan tapahtumien keskipisteenä.

Itse festarialue on Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihalla, mutta myös Tehtiksellä tapahtuu jälleen.  Jo vuosia Haka on pelannut kotiottelun aina musarilauantaina, eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Ykkösen ottelu GrIFK:a vastaan pelataan Tehtiksellä kello 14.00 alkaen.

Hakaa koko pienen ikänsä kannattanut Mikko Kopra odottelee Musareita ja Hakan musarimatsia jo innolla.

– Onhan se hienoa, kun koko kaupunki lähikuntia myöten on liikkeellä hyvällä kesämielellä. Musarimatsi kuuluu olennaisena osana lauantain tunnelmanluontiin. Tehtiksellä voi Hakan kannustamisen lomassa ottaa kavereiden kanssa muutaman oluen ja nauttia hyvästä tunnelmasta, Kopra miettii.

Haka ei ole nykyisellä Ykkösen visiitillään musarilauantaina hävinnyt. Viime vuonna musarivieraana oli AC Oulu ja silloin ottelu päättyi tasatulokseen 1-1. Itsekin Hakan paitaa junioreissa kantanut Kopra tietää, että Hakalla ei voi olla lauantaina kuin yksi päämäärä.

– Eihän nämä muutaman viime ottelun tulokset ja peliesitykset ole juuri hurraamiselle syytä antaneet. Se on kuitenkin selvä, että mitä kauempana edellinen voitto on takanapäin, sitä enemmän Haka kaipaa kannattajia taakseen, joten toivottavasti Tehtis on täynnä lauantaina, Kopra pohtii.

Lauantaina Hakan vieraaksi saapuva Grankulla IFK on sarjanousijana suurelle yleisölle ehkä vähän vieraampi joukkue, mutta kotimaista jalkapalloa tarkalla silmällä seuraava Kopra tietää, minkälainen vastus Hakalle lauantaina on tulossa eteen.

– Keväällä harjoitusottelussa Tehtiksellä varamiehinen ”Grani” oli todella hampaaton, mutta kotikentällä Hakaa vastassa oli tosi sisukas ja vaarallisesti vastaan hyökkäävä joukkue. Tehtis on kuitenkin niin legendaarinen paikka, että kotietu on Hakan puolella ja siitä pitää pystyä pitämään kiinni, Kopra analysoi.

Hakan kannattajaryhmä Hakapeliitat kiertävät Hakan mukana niin kotona kuin vieraissakin antamassa tukensa omilleen. Hakapeliittojen mukana huutava Anssi Ollenberg lupaa, että kannattajaryhmästä lauantain voitto ei jää kiinni.

– Musarimatseissa on ollut aina erityinen tunnelma ja viime vuosina pelitkin ovat musarilauantaisin sujuneet tuloksellisesti ihan hyvin. Parin vierasottelun jälkeen on hienoa palata kotoiselle Tehtikselle. Hakapeliitat antavat varmasti äänekkään tukensa joukkueelle Tehtiksen päätykatsomosta käsin, Ollenberg lataa.

Hakan Twitter-päivitykset liveseurantaa myöten ovat lähes pelkästään Kopran käsialaa. Lauantain pelistä liveseuranta saattaa kuitenkin jäädä tulosseuranta-tasolle.

– Voi olla, että lauantaina liveseuranta jää tunnelmasta nauttimisen ja Hakan puolesta huutamisen jalkoihin. Jos juuri sinulla on halua lähteä mukaan Hakan some-toimintaan, niin tule nykäisemään hihasta tai ota yhteyttä Hakan toimistolle. Tekemistä on varmasti, useamman vuoden Hakan sosiaalista mediaa pyörittämässä mukana ollut Kopra vihjaa.

Kopra on oikeassa, tekijöitä ei koskaan ole liikaa, joten jos juuri sinulla on halua lähteä mukaan tuottamaan sisältöä Hakan nettisivuille ja sosiaaliseen mediaan teksti-, kuva- tai videomuodossa, niin laita sähköpostia osoitteeseen jonna.kauppinen@fchaka.fi

Tärkeintä on kuitenkin täyttää Tehtis lauantaina ja palauttaa Haka takaisin voittojen tielle.

– Nyt jokainen koskilainen liikkeelle lauantaina. Vaikka Haka on sarjassa tällä hetkellä vasta seitsemäntenä, on Ykkönen sarjana niin tasainen, että jo muutamalla voitolla tilanne keikahtaa helposti päälaelleen. Nyt on aika lähteä Tehtikselle huutamaan Haka takaisin voittojen tielle, Kopra päättää.

Hakan ja GrIFK:n välinen musarimatsi alkaa Tehtiksellä lauantaina kello 14.00. Sitä edeltää Tehtiksen Paviljongissa käytävä taidehuutokauppa, jonka tuotto käytetään Hakan ja valkeakoskelaisen jalkapallon kehittämiseen. Taidehuutokauppa alkaa Paviljongissa kello 12.00. Tervetuloa!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT