Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Iso peli edessä lauantaina

Hakalla on lauantaina kotikentällään näytön paikka Työväen Musiikkitapahtumien yhteydessä pelattavassa ottelussa, kun Tehtaan kentälle saapuu vieraaksi GrIFK. Ottelu alkaa kello 14.00.

Haka on pelannut kolme edellispeliään voitoitta ja tarvitsee kipeästi pisteitä pysyäkseen nousutaistelussa mukana. Eroa kärkijoukkue AC Ouluun on kahdeksan pistettä eikä herpaannuksiin ole varaa. Lauantainen vastustaja GrIFK on Hakan pisteen edellä ja voitolla valkopaidat kipuaisivat tasaisessa sarjataulukossa muutaman pykälän ylemmäs lähemmäksi kärkeä. Hakan päävalmentaja Kari Martonen tiedostaa ottelun tärkeyden.
– Luonnollisesti kaikissa peleissä on kovat panokset ja jaossa kolme pistettä. Kahden vieraspelin jälkeen pääsemme taas Tehtikselle ja se on meille iso asia. Ainoa tavoite on suunnanmuutos ja täydet pisteet. Vielä, kun kyseessä on Musiikkitapahtumien aikaan pelattava peli, joka tuo toivottavasti paljon ihmisiä katsomoon, on meidän pidettävä huolta siitä, että olemme energisiä ja hyvällä jalalla liikkeellä.

Hakaa on edellisissä otteluissa rankaistu erityisesti maalin edessä ja Martonen kaipaakin kovuutta rangaistusalueelle molemmissa päissä kenttää.
– Meidän pelaaminen molemmissa bokseissa on ollut huonoa. Omassa päässä olemme olleet liian pehmeitä ja kilttejä ja päästäneet vastustajan liian helposti palloon. Vastustajan maalin edessä niin ikään boksipelaamisessa on parannettavaa ja meidän on oltava kovempia, korostaa Martonen.
– Meidän pitää pystyä pärjäämään kaksinkamppailuissa ja tilannekovuudessa, että saamme vastustajalta pallon pois. Usein nämä asiat ovat korvien välistä kiinni, että luemme tilanteen vastustajaa nopeammin ja siten pääsemme palloon myös nopeammin, Martonen jatkaa.

Sarjanousija GrIFK on ollut yksi tämän kauden yllättäjistä. Pienellä budjetilla kauteen lähtenyt joukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa pisteen Hakaa edellä ja joukkueiden edellinen kohtaaminen toukokuussa Kauniaisissa päättyi vihreäpaitojen 2-1-voittoon. Martonen tietää hyvin vastustajan vahvuudet.
– Heillä on hyvin selkeä tapa pelata ja he pyrkivät suoraviivaisesti eteenpäin ja heillä on siihen pelitapaan sopivat hyökkääjät. He tulevat tiukasti kaksinkamppailuihin ja heillä on yhtenäinen joukkue, joka pelaa joukkueelle.

Haka ei saa vielä tulevaan otteluun apuja sairastuvalta, sillä kauden ykköstykki MacPherlin Dudu sekä toppari Etchu Tabe ovat vielä sivussa lauantain kokoonpanosta.
– Dudu on kuntoutunut hyvin ja harjoitellut joukkueen mukana, mutta lauantainen peli tulee vielä liian aikaisin. Tabe on aika lailla samassa tilanteessa. Molemmat ovat todennäköisesti mukana sitten seuraavassa pelissä. Muuten pelaajatilanne on hyvä.

Hakan ja GrIFK:n ottelu pelataan lauantaina Tehtaan kentällä kello 14.00 alkaen. Ennen ottelua Tehtiksen Paviljongissa käydään taidehuutokauppa, jonka tuotto käytetään Hakan ja valkeakoskelaisen jalkapallon kehittämiseen. Taidehuutokauppa alkaa Paviljongissa kello 12.00. Musiikkitapahtumien päivä- ja tapahtumarannekkeella otteluun on ilmainen sisäänpääsy!

(Kuva: Jan Lindroos)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT