Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ahonen luottavaisena musarilauantain peliin: ”Jengissä on hyvä virinä”

Hakan edustusjoukkueeseen on viime vuosina noussut avainrooleihin asti omia kasvatteja, joille Työväen Musiikkitapahtumat ja musarilauantaina pelattava Hakan kotiottelu ovat itsestäänselvyyksiä. Hakaa ensimmäistä kauttaan edustavalle laitahyökkääjä Jesse Ahoselle sen sijaan tulevan lauantain GrIFK-ottelu on uran ensimmäinen musarimatsi.

– Todella hyvillä fiiliksillä odottelen lauantain matsia. Jätkät ovat kertoneet, että se on koko kaupungille kesän kohokohta yhdessä koko musiikkitapahtuman kanssa. Todella hienoa päästä pelaamaan musarimatsia, Ahonen kertoo.

Musarimatsin kaltaisia tapahtumia on kesällä monella muullakin paikkakunnalla, kun esimerkiksi Kotkassa pelataan Meripäivien ja Pietarsaaressa Jaakon Päivien aikaan, mutta Ahosen uralle tällaista ottelua ei ole vielä osunut.
– Olen pelannut käytännössä koko urani ennen siirtymistä Hakaan pääkaupunkiseudulla ja siellä ei tämän kaltaisia pelejä juurikaan pelattu, Ahonen muistelee uraansa taaksepäin.

Hakan pelit ovat sujuneet mollivoittoisesti viime aikoina, sillä sekä EIF että AC Oulu voittivat kotiottelunsa Hakaa vastaan. Tappioista huolimatta Ahonen lähtee lauantain otteluun luottavaisella mielellä.
– Tappiot on käsitelty ja treeneissä katsottu taas mitä pitää tehdä kentällä paremmin kuin noissa tappio-otteluissa. Jengissä on hyvä virinä ja lauantaina Tehtiksellä meininki on varmasti kohdillaan, joten kyllä GrIFK kaatuu.

Lauantain vastustaja ei joukkueena ole Ahoselle sen tutumpi kuin muutkaan Ykkösen vastustajat, mutta yksilötasolla tuttuja ja jopa kavereita löytyy paljon.
– En tunne Grania niin tarkasti joukkueena, mutta kyllä siellä tuttuja pelaajia on. Käytännössä jokaisen kundin tunnen vähintään nimeltä ja suurinta osaa vastaan olen pelannut. Osan kanssa olen ollut jopa samassa joukkueessa. Hienoa päästä pelaamaan tuttuja jätkiä vastaan ja näyttämään osaamista.

Hakan tavoitteena lauantaina on totta kai voitto ja kaikkein makeinta se olisi ottaa kauden ennätysyleisön edessä.
– Tulkaa sankoin joukoin Tehtikselle kannustamaan meitä voittoon. Se on tärkeä asia joukkueelle, joten kaverit mukaan ja katsomoon, Ahonen komentaa lopuksi.

Perinteikäs musarimatsi alkaa lauantaina 30.7. kello 14.00 GrIFK:a vastaan. Taidehuutokauppa Hakan ja valkeakoskelaisen jalkapallon hyväksi pidetään Tehtiksen Paviljongissa ennen ottelun alkua kello 12.00. Musiikkitapahtumien päivä- ja tapahtumarannekkeella otteluun on ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa Tehtikselle viihtymään!

(Kuva: Jan Lindroos)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT