Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Nähdäänkö Lucas jo Turussa tositoimissa?

Veikkausliiga jatkuu keskiviikkona lyhyen maajoukkuetauon jälkeen ja Hakalla onkin edessään yksi kauden tärkeimmistä otteluista, kun joukkue matkustaa Turun Palloseuran vieraaksi Veritas Stadionille.

Viime kauden päätteeksi Ykkösestä liigaan nousseet joukkueet ovat molemmat jumiutuneet sarjan häntäpäähän ja onkin selvää, että tämä ottelu on molemmille se, mistä pisteet pitää napata.

TPS on onnistunut voittamaan ottelunsa kaksi kertaa Hakaa useammin ja onkin pisteen koskilaisia edellä kolmella voitollaan. Haka puolestaan on voittanut vain kerran, mutta päässyt viidesti tasapeliin, vaikka niistä olisi ollut voittojakin napattavissa.

Menneillä esityksillä ei ole kuitenkaan mitään merkitystä, kun nämä kaksi joukkuetta iskevät yhteen, metsästäen sarjapaikkojensa kannalta elintärkeitä pisteitä. Hakan valmentaja Teemu Tainiolla on varsin hyvin tiedossa, että missä turkulaiset ovat onnistuneet Hakaa paremmin.

– Tämä on jälleen sellainen pienten marginaalien peli. TPS on saalistanut kotona voittoja erittäin tarkasti puolustamalla ja iskemällä sitten sen yhden maalin erikoistilanteesta tai vastaavasta.

– Meidän pitääkin olla tarkkana heidän erikoistilanteidensa kanssa.

Tainion näkemys saa tukea, kun katsoo kotijoukkueen tilastoja. Joukkue on onnistunut 12 ottelussaan maalinteossa vain kahdeksan kertaa. Toki se yksikin maali riittää, joten koskilaisten on syytä pystyä pitämään paketti kasassa täydet 90 minuuttia.

Mistään uudesta näkökulmasta ei kuitenkaan ole kyse, sillä joukkueen puolustuspelin ongelmat ovat olleet tiedossa jo pitkään. Viime viikon ajan Tainiolla ja muulla valmennusryhmällä, sekä pelaajilla on kuitenkin ollut uudenlaisia ajatuksia käytössään, kun entinen huippupelaaja ja valmentaja Sami Hyypiä liittyi valmennusryhmään mukaan.

Teme kuitenkaan painottaa, ettei tässä ole lähdetty mitään isoja muutoksia tekemään. Paljon on käyty asioita läpi ja keskusteltu, joiden pohjalta peliin on tehty hienosäätöä.

Hyvä uutinen Hakan puolustukselle on kuitenkin se, että Niklas Friberg palaa loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon. Myös uusi hankinta Lucas on vakuuttanut testijaksolla ja hän jää Valkeakoskelle loppukaudeksi ollen niinikään huomenna jo mukana Turussa.

– Lucasilla on kolmet joukkuetreenit takana, joten on päivänselvää ettei hänen pelikuntonsa ole kummoinen. Pikkuhiljaa ajetaan miestä sisään, valmentaja summaa tämänhetkistä tilannetta.

Uuden topparin viimeisin peli on maaliskuulta, joten Tainion näkemykseen on helppo yhtyä.

Muutoin Hakan pelaajatilanne on ennallaan, eli Ville-Valtteri Starck on loukkaantuneena, kuten on myös Medo ainakin vielä tämän viikon otteluista.

TPS – FC Haka keskiviikkona 9.9. Turun Veritas Stadionilla kello 18.30 alkaen.
Lipunmyynti- ja otteluinfo täällä.

Ottelun kokoonpanot julkaistaan neljä tuntia ennen ottelun alkua Veikkauksen sivuilla.

Mikäli et pääse paikalle, niin voit seurata ottelun Ruutu+ -palvelusta.

Pelitilannekuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT