Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Morin lupaa johtajuutta, Martonen erikoistilanneosaamista

FC Haka julkisti keskiviikkona kaksi uutta pelaajasopimusta, sekä uuden valmentajan Teemu Tainion valmennustiimiin, kun Alberto Alvarado Morin, Maissa Fall ja Kari Martonen liittyivät joukkueeseen.

Kokenut, 34 -vuotias, Morin on tuttu entuudestaan suomalaisille jalkapallon ystäville, sillä mies pelasi 2016 FF Jarossa ja kausilla 2017-2019 AC Oulussa. Paras kausi oli Oulun riveissä 2018, kun mies pommitti Ykkösessä pelaamissaan 24 ottelussa 17 maalia. Kaikkiaan maaleja Suomessa on syntynyt 90 ottelussa 46 kappaletta.

Meksikolainen hyökkääjä siirtyy Valkeakoskelle kotimaansa toiseksi korkeimmalta sarjatasolta ja uskoo tuovansa joukkueeseen maaleja, sekä johtajuutta.

– Tuon ennen kaikkea maaleja. Olen pelannut täällä aiemminkin ja todistanut, että pystyn viimeistelemään.

– Joukkue on erittäin hyvä, mutta tarvitsee itseluottamusta lisää. Se on pienestä kiinni ja uskon, että pystyn auttamaan omalla panoksellani joukkuetta kääntämään suunnan ylöspäin.

– Minulla on 16 vuoden ura takanani, joten kokemusta löytyy ja tuon ehdottomasti johtajuutta joukkueeseen.

Morin liittyi joukkueen harjoituksiin jo viime viikonloppuna, mutta tällä viikolla saapui vielä toinen vahvistus, kun 28 -vuotias puolustava keskikenttäpelaaja Maissa Fall saapui Valkeakoskelle.

193 cm senegalilainen, jolla on myös Italian kansalaisuus, on viimeksi pelannut Puolan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Teemu Tainio näkee keskikenttämiehen olevan ominaisuuksiltaan erilainen, kuin mitä joukkueesta aiemmin löytyy.

– Fall on erittäin hyvä, pallollinen keskikenttäpelaaja. Hän on ominaisuuksiltaan erilainen, mitä meillä muut ovat ja erinomainen lisä joukkueeseen. Kookas, kahdensuunnan moderni pelaaja, joka tuo ylöspäin uhkaa enemmän.

Kahden kokeneen pelaajan lisäksi valmennukseen saatiin rutkasti kokemusta, kun 60 -vuotias entinen Hakan puolustaja ja päävalmentaja Kari Martonen liittyi joukkueeseen. Martonen on Hakan lisäksi valmentanut jyväskyläläisen JJK:n Veikkausliigan pronssimitaleille 2011. Viimeisimpänä valmennustyönään Martonen toimi Markku Kanervan valmennustiimissä vuosina 2017-2022, minä aikana Suomen A-maajoukkue saavutti muun muassa historiansa ensimmäisen arvokisapaikan. Uusi valmentaja liittyi joukkueen mukaan ensimmäistä kertaa torstaina.

– Hyvä treenitapahtuma ja jätkät keskittyneesti mukana. Kiva tutustua pelaajiin ja taustaväkeen. Hyvä fiilis jäi kaiken kaikkiaan treeneistä.

Martonen näkee, että hän toimii ensinnäkin Tainion sparraajana, jonka kanssa omia ajatuksia pääsee peilaamaan. Toki kokeneella valmentajalla on paljon muutakin annettavaa.

– Olen vahvimmillani ottelutapahtuman aikana. Havainnoin peliä ja pystyn nopeastikin reagoimaan jos tarvitsee tehdä muutoksia.

– Maajoukkueessa olin vahvasti mukana niin hyökkäys-, kuin puolustuspään erikoistilanteiden suunnittelussa ja treenauttamisessa.

Uusien miesten ensimmäinen tulikoe on tulevana sunnuntaina, kun FC Haka kohtaa FC Lahden Tehtaan kentällä kello 15.00 alkaen perinteisessä Musariottelussa. Sekä Morinin, että Fallin peliluvat ovat kunnossa, joten molemmat miehet ovat käytettävissä tuolloin. Liput otteluun myy tiketti.fi.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT