Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Mistä syntyy hyvä ottelutapahtuma?

Uusimmassa Hacast -jaksossa käydään läpi miten Hakan ottelutapahtumat syntyvät, mitä ja ennen kaikkea ketä tarvitaan, jotta tapahtuma olisi onnistunut. Esa Herityn vieraana Hakan toimistopäällikkö Fanni Sillanpää ja kehityspäällikkö Jukka Jaskara, sekä ravintolapalveluista vastaava Pauliina Syrjälä.

FC Hakan koti, Tehtaankenttä, on jo sinällään legendaarinen stadion, että se houkuttaa jalkapalloromantikkoja ympäri Suomen ja maailman vierailemaan edes kerran Valkeakoskella seuraamassa jalkapalloa. Ei siis mitään paineita ydinkolmikolle tapahtumien järjestämiseen 🙂

Hakan yleisökeskiarvo on viimeiset kaksi kautta ollut noin 1500 luokkaa, mikä on sellainen väkimäärä, että kaiken on toimittava saumattomasti. Korona on edesauttanut resurssien varaamisessa ennakkoon, sillä poikkeusaikana jokaisen otteluun saapuvan on pitänyt varata lippunsa ennakkoon. Tällä tavoin yleisömäärät on pystytty ennustamaan todella tarkkaan kertoo lipunmyynnistä vastaava Jukka Jaskara.

Vaikka henkilökuntaa onkin ollut riittävästi, niin tekniikan pettäminen toi haasteita kauden kotiavauksessa, kun maksupäätteiden yhteydet takkusivat. Tähän kuitenkin reagoitiin nopeasti ja loppukaudesta ei Pauliina Syrjälän mukaan ole vastaavia ongelmia ollut.

– Alun yhteyskatkoksien jälkeen, kun parannettiin täällä (langattomia) yhteyksiä, niin on toiminut kyllä hyvin.

Tehtiksellä uudistettiin myyntipisteiden käytäntöjä tälle kaudella, jotta asiointia saadaan nopeutettua ja näin jokainen ehtisi tekemään ostoksensa puoliajan aikana. Syrjälä kiittääkin yleisöä, että uudet käytännöt opittiin nopeasti ja nykykäytäntöön ollaan todella tyytyväisiä.

– Todella nopeasti ihmiset oppi sen, että kun tulee peliin, niin ostaa siitä sen makkarataskun tai kahvikupin. Ja sitten voi ilman jonotusta käydä puoliajalla hakeen sen. Siitä täytyy kyllä kiitää katsojia, että äkkiä on omaksunut sen.

Normaalien kioski- ja ravintolapalvelujen lisäksi Tehtaankentältä löytyy myös premium -vaihtoehtoja, mikäli haluaa ottaa ottelutapahtumastaan vieläkin enemmän irti. Hakan VIP:ä on kehuttu vuolain sanoin, eikä syyttä. Maistuva noutopöytä, raikkaat janojuomat, sekä Pia ja Pertsa Kekkosen isännöimät tilaisuudet saavat ottelutapahtuman maistumaan vieläkin paremmalta.

Kekkosten tavoin Tehtaankentältä löytyy kymmenittäin talkoolaisia, jotka omalla panoksellaan mahdollistavat sen, että ottelut ovat ylipäätään mahdollisia. Vaikka Sillanpää, Syrjälä ja Jaskara kantavatkin päävastuun ja organisoivat tehtäviä, niin yhtäkään ottelua ei kyettäisi pelaamaan ilman isoa joukkoa muita ihmisiä.

Se, keitä ja mitä kaikkea muuta ottelut vaativat, selviää uusimmasta Hacast -jaksosta.
Voit ottaa sen kuunteluun Suplasta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT