Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka akut ladattuna loppukauteen – ”Lähdetään jatkamaan hyvää pelaamista”

Veikkausliigassa on vietetty maaottelutaukoa ja myös FC Hakan pelaajat ehtivät vetää hetken henkeä ennen loppukauden koitoksia. Hakan puolustaja Seth Saarinen lähtee jatkamaan loppukauden osalta mihin ennen maaottelutaukoa jäätiin.

Haka lähti maaottelutauolle vahvassa vireessä. Alla oli neljä nollapeliä, joista saldona oli kolme voittoa ja tasapeli. Tiukan ottelurupeaman jälkeen pieni hengähdystauko teki hyvää.

– Meillä oli pientä lepoa ja otimme aika iisisti ja keräsimme energiaa loppukautta varten, Saarinen kertoo.

Hakan kurssi kääntyi runkosarjan lopulla, joka päättyi komeasti kolmeen voittoon. Kuten viime kaudella, niin panosten kovetessa joukkue on saanut itsestään parastaan irti.

– Olemme keskittyneet oikeisiin asioihin. Puolustus on toiminut hyvin ja joukkueessa on ollut tosi hyvä henki. Lisäksi olemme olleet maalipaikoissa tehokkaina, Saarinen pohtii vireen syytä.

Saarinen on tehnyt wingbackin paikaltaan tällä kaudella kaksi maalia. Hänet on usein nähty tukemassa hyökkäyksiä ja jopa rangaistusalueella yhdessä hyökkääjien kanssa odottelemassa palloja. Saarinen on nauttinut hyökkäävästä roolista.

– Wingbackeilla pelatessa edessäsi ei ole laidalla muita hyökkääviä pelaajia, joten siinä täytyykin olla hyökkäyksissä mukana. Siinä tulee usein sellaisia yksi vastaan yksi -tilanteita vastustajan wingbackin kanssa. Kun pelaa ylempänä, niin se helpottaa myös omaa rooliani puolustuksessa. Se on hyvä paikka lähteä hyökkäämään.

Saarinen on kauden aikana ottanut oikean laidan herruuden itselleen ja hän on itsekin ollut tyytyväinen kauden otteisiinsa.

– Olen saanut hyvin tuntumaa ja pelien jälkeen mietin aina mitä voin parantaa. Treeneissä sitten tehdään töitä niiden parannettavien asioiden eteen. Itsestänikin tuntuu, että olen mennyt kauden aikana eteenpäin.

Veikkausliigassa on edessä vielä neljä kierrosta ja jännitettävää riittää vielä molemmissa päissä sarjataulukkoa. Hakan kannalta oleellisinta on se, että ero karsijan paikkaan on kuusi pistettä. Toisaalta FC Honka on vain kahden pisteen päässä edellä, joten tilanne voi elää vielä molempiin suuntiin. Seuraavaksi FC Haka kohtaa lauantaina Tehtaan kentällä FC Lahden ja parhaassa tapauksessa Haka voi jo varmistaa sarjapaikkansa, joten kyseessä on äärimmäisen tärkeä peli.

– Lähdetään jatkamaan hyvää pelaamista ja yritetään ottaa mahdollisimman monta pistettä. Ykkösasia on varmistaa paikka Veikkausliigassa mahdollisimman nopeasti ja katsotaan sitten kauden lopussa kuinka korkealla olemme.

Seuraavan kerran FC Haka on tositoimissa lauantaina, kun FC Lahti saapuu Tehtaan kentälle. Ottelu alkaa kello 17.00.

Ottelun jälkeen Paviljongissa vietetään Oktoberfestiä, jossa viihdyttää suositun Club For Fiven Juha Viitala. Myynnissä on Oktoberfestin henkeen erikoisoluita ja -makkaroita ja lisäksi järjestetään huutokauppa, jossa tarjolla on ainutlaatuisia Haka-tuotteita.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT