Mika Hilander torjui Hakan jatkoon Suomen Cupissa

Perinteiset mustavalkoiset seurajoukkueet ottivat keskiviikkoillassa yhteen, kun Turun Palloseura ja FC Haka kohtasivat Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelussa Turussa. Varsinainen peliaika päättyi 1-1 tulokseen, mutta lopulta koskilaiset saivat hieman balsamia Liigacupin välierätappiolle, sillä tällä kertaa rangaistuspotkukilpailusta oli kotiintuomisina voitto, sekä menolippu Cupin viidennelle kierrokselle.

Haka lähti otteluun rajulla rotaatiolla, sillä edellisissä kolmessa ottelussa muuttumattomana olleeseen kokoonpanoon oli tehty kaikkiaan seitsemän muutosta. Avaukseen olivat nousseet Mika Hilander, Donaldo Acka, Anthony Herbert, Elias Collin, Tino Purme, Oiva Laaksonen ja Stavros Zarokostas. Paikkansa avauksessa olivat sen sijaan säilyttäneet Niklas Friberg, Seth Saarinen, Janne-Pekka Laine ja Logan Rogerson.

Ensimmäisen jakson pallonhallinta oli lievästi koskilaisten, mutta kotijoukkue prässäsi harkitusti ja sai ajoittain luotua painetta Hakan puolustukseen. Osumia ei ensimmäisellä jaksolla kuitenkaan nähty kummankaan joukkueen toimesta ja näin tauolle siirryttiin siis 0-0 -lukemissa.

Toisen jakson alkuun koskilaiset tulivat pirteästi ja ottelun avausmaali näki päivänvalon jo parin minuutin pelin jälkeen. Omasta päästä startanneesta, nopeasta vastahyökkäyksestä Stavros Zarakostas kuljetti pallon vastustajan kuudelletoista asti, syötti poikittain kahden TPS -puolustajan välistä avopaikkaan Logan Rogersonille, joka sijoitti pallon varmasti oikeaan alanurkkaan.

Kotijoukkueen vastaus tuli reilu kymmenen minuuttia myöhemmin. Kokenut Kasper Hämäläinen pujotteli Haka -puolustuksen läpi ja sijoitti pallon ohi maalissa pelanneen Mika Hilanderin.

Varsinaisen peliajan viime hetkillä koettiin vielä jännitystä molempiin päihin, kun ensin turkulaiset pääsivät yrittämään kulmapotkusta voittomaalia. Haka sai kuitenkin keskelle suuntautuneen pallon katkaistua ja maalintekijä Rogerson käynnisti nopean vastahyökkäyksen. Uusiseelantilainen löysi keskityksellään Lee Erwinin, jonka laukaus päättyi puolustajasta päätyviivan yli. Oliver Whyten antamasta kulmasta Niklas Friberg pääsi vielä puskemaan, mutta yritys suuntautui niukasti ohi maalin.

Suomen Cupin neljännellä kierroksella ei pelata jatko-ottelua, vaan ratkaisu haettiin suoraan rangaistuspotkukilpailusta. TPS otti alkuun kuskin paikan, sillä ensimmäisistä vetäjistä Daniel Rantanen onnistui ja Hakan Lee Erwin laukoi ylähirteen.

Tämän jälkeen kurssi kääntyi, sillä Rogerson, Acka ja Eero-Matti Auvinen onnistuivat maalinteossa, kun taas kotijoukkueen lopuista vetäjistä ainoastaan Simo Roiha onnistui ohittamaan Hilanderin, joka poimi Hämäläisen, sekä Jasper Jalosen laukaukset. Kokenut Demba Savage laukoi puolestaan ohi maalin.

Veikkausliigassa alkukauden penkillä istunut Mika Hilander sai tänään vastuuta ja kiitti siitä parhaalla mahdollisella tavalla, vaikkakin Ruutu+ -haastattelussa vähättelikin omaa suoritustaan.

– Maalivahdillahan siinä (rangaistuspotkukilpailussa) ei ole mitään hävittävää.

– Meidän maalivahtivalmentaja oli hyvin scoutannut vastustajan ja sitten itse menin mokaan yhden.

Päävalmentaja Teemu Tainio oli niinikään iloinen voitosta.

– Tärkein eli jatkoon meno saavutettiin, juna puksuttaa! Saatiin mukavasti jaettua vastuuta, eikä tullu uusia loukkaantumisia.

– Nyt palautuminen käyntiin ja katseet kohti lauantaita.