Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Jussi Nuorela palaa Tehtikselle – ”Onhan se minulle tärkeä paikka”

Ensimmäistä Veikkausliigakauttaan valmentava VPS-luotsi Jussi Nuorela palaa perjantaina tuttuihin maisemiin, kun FC Haka isännöi vaasalaisseuraa Tehtaan kentällä. Nuorela myöntää ottelun olevan hänelle erityinen.

Nuorela on yksi koskilaisen juniorikoulun helmistä, kun raivasi tiensä aina Nappulaliigasta Hakan junioreiden kautta edustukseen, ulkomaan kentille ja A-maajoukkueeseen. Pelaajauransa jälkeen hän siirtyi valmentajaksi ja johdatti viime kaudella VPS:n Ykkösen mestariksi palauttaen perinteikkään vaasalaisseuran jälleen pääsarjatasolle. Nuorela odottaa paluuta entiselle kotikentälleen innokkain mielin.

– Totta kai se tuntuu hienolta palata Tehtikselle. Jätkille sanoin juuri kopissa, että tämä on minulle kauden tärkein peli, joten meidän täytyy pelata hyvin. En ole Tehtiksellä tainnut olla virallisissa otteluissa sen jälkeen, kun lopetin peliurani 2008. Muuten on tullut käytyä aika lailla vuosittain jokusen Hakan pelin katsomassa ja aina Koskissa käydessä tulee myös Tehtiksellä vierailtua. Onhan se minulle tärkeä paikka, Nuorela kertoo.

Nuorela siirtyi Hakasta 19-vuotiaana Hollannin suurseura PSV Eindhovenin riveihin ja ulkomailla kokemusta karttui Hollannin lisäksi myös Saksasta, Ruotsista, Tanskasta, Turkista ja Liechtensteinista. Suomen kentillä hän voitti Hakan paidassa mestaruuden vuonna 1995 ja päätti huippu-uransa mestaruuteen vuonna 2008 FC Interissä. Veikkausliigassa hän edusti myös MyPaa ja TPS:aa. A-maaotteluita hänen tililleen kertyi yhteensä 20.

Pelaajauransa jälkeen hän on toiminut valmentajana muun FC Interin ja TPS:n junioreissa sekä TPS:n edustusjoukkueen apuvalmentajana, FC Espoon päävalmentajana sekä nyt VPS:ssa. Hän nousi viime kesänä apuvalmentajan paikalta päävalmentajaksi, kun Christian Sund sai lähteä. Nuorela johdatti ”Raidan” hurjaan loppukauteen joukkueen voittaessa kahdeksasta viimeisestä pelistään seitsemän ja häviten ainoastaan merkityksettömän kauden päätösottelun.

Pelaajana Nuorela on aiemmin kohdannut Hakan, mutta nyt edessä on ensimmäinen peli entistä seuraansa vastaan päävalmentajana.

– En usko, että siinä on erilaista latausta. Samanlainen fiilis siinä varmaan on kuin muutenkin ennen pelejä, eli pientä jännitystä ja vähän perhosia vatsassa.

Nuorelan lisäksi VPS:ssa on paljon Haka-yhteyksiä, sillä joukkueessa pelaavat Hakan entinen maalitykki Kalle Multanen, liigauransa Hakasta aloittanut Sebastian Strandvall sekä koskilaislähtöiset vanhemmat omaava Aleksi Pahkasalo.

– Ei olla vielä jätkien kanssa puhuttu pelistä, kun meillä oli juuri cupin peli emmekä ole vielä käyneet Hakaa läpi. Seban ja Kallen kanssa on aina välillä tullut juteltua Hakasta ja se on ollut meille kaikille tärkeä seura.

VPS on kerännyt viidestä ensimmäisestä pelistään neljä pistettä ja alla on kolme peräkkäistä tappiota. Nuorelan mukaan peliesityksiä heijastaen pisteitä voisi olla enemmänkin.

– Pelillisesti olen isossa kuvassa ihan tyytyväinen ja meillä on ollut mahdollisuudet joka pelissä pisteille. Pisteiden valossa meillä voisi olla niitä enemmän ja pelit ovat olleet tiukkoja vääntöjä. Viimeisessä kahdessa pelissä olemme päästäneet liikaa maaleja ja pienet asiat ovat ratkaisseet sen, miksi niitä on mennyt niin paljon. Jos päästämme kolme maalia, niin silloin on vaikea saada pisteitä, vaikka olemme pystyneet tekemään kauden aikana maaleja. Yksittäisiä tilanteita pitää kuitenkin pystyä hoitamaan paremmin, että pystyisimme voittamaan tekemällä 1-2 maalia eikä tarvitsisi tehdä 3-4 maalia, Nuorela analysoi joukkueensa alkukautta.

Lauantain kamppailusta Nuorela ennakoi tiukkaa taistelua.

– Odotan tasaista peliä ja voi tulla kovaa kamppailua. Jos ennusmerkit pitävät paikkansa, niin lähdemme identtisillä peliryhmityksillä matkaan ja sitä kautta kentällä nähdään paljon taistelupareja. Hirveästi ei varmaan nähdä sellaista taktista taistelua, vaan mennään kentälle ja katsotaan kumpi on kovempi, ennakoi Nuorela.

FC Haka-VPS lauantaina 7.5. kello 17.00 alkaen. Muista hankkia lippusi sivun oikean reunan palkista.

Alle 17-vuotiaat pääsevät otteluun ilmaiseksi ja lapsille on luvassa kaikkea mukavaa mm. aarteenmetsästystä ja kasvomaalauksia.

Kuva: Apollo Photo

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT