Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Mika Hilander lopettaa upean uransa

Maalivahti Mika Hilander, 39, lopettaa ammattilaisuransa. Hilander on urallaan pelannut 272 ottelua Veikkausliigaa Tampere Unitedissa, KuPS:ssa, Ilveksessä ja FC Hakassa.

Hilander aloitti jalkapallon Ilveksen Futisliigassa ja pelasi sen jälkeen juniorivuosinaan Nokian Pyryssä ja Ilveksessä. Ensimmäistä kertaa Hilander pääsi haistelemaan Veikkausliigan ympyröitä vuonna 2004 Tampere Unitedissa, mutta paha loukkaantuminen oli katkaista hänen uransa jo ennen kuin se ehti kunnolla alkaa. Liigadebyytti tuli lopulta vuonna 2010 ja siitä lähtien Hilander on kuulunut Veikkausliigan maalivahtien eliittiin.

Tampere Unitedista Hilander siirtyi KuPS:aan, jossa vierähti kolme kautta, jonka jälkeen hän palasi kasvattajaseuraansa Ilvekseen. Kaudet 2014-2020 hän pelasi Ilveksessä, jonka jälkeen hän siirtyi FC Hakaan.

Hilander on pelannut Veikkausliigan virallisten tilastojen mukaan 83 nollapeliä, joka oikeuttaa kaikkien aikojen tilastossa seitsemännelle sijalle.

Hän debytoi Huuhkajissa vuonna 2016 ja pelasi kaksi A-maaottelua.

Hilander oli osana Tampere Unitedin mestaruuden voittanutta joukkuetta vuonna 2007 ja lisäksi hän on voittanut Suomen Cupin kahdesti.

FC Haka kiittää yhtä Veikkausliigan kaikkien aikojen maalivahdeista menneestä kahdesta vuodesta ja toivoo ”Hilalle” menestystä jalkapallouran jälkeiseen elämään.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT